3 szuper trükk a cipzár megjavítására – Ezeket próbáld ki!

3 szuper trükk a cipzár megjavítására – Ezeket próbáld ki!

Tönkrement a kedvenc ruhádon a cipzár, és nincs időd elvinni kicseréltetni? Akkor az alábbi 3 trükk pont kapóra jön, ugyanis ezekkel olcsón és gyorsan Te magad meg tudod javítani.

Ötletládához ad!

Alapvetően sok oka lehet annak, hogy tönkremegy egy cipzár, de a legtöbb esetben mi magunk meg tudjuk javítani, így nem szükséges újat vennünk. Kicseréltetni nem csak pénzbe kerül, de sok esetben pont akkor megy tönkre a cipzár, amikor már nincs is idő varrónőhöz vinni az adott ruhát. Ilyenkor próbálkozzunk az alábbi 3 trükkel.

#1 – Cipzár kocsija tönkrement vagy kicsúszott

A cipzárakon zömében a kocsi szokott meghibásodni, de manapság már ekkor sincs ok a pánikra, ugyanis az úgynevezett ZlideOn kocsival könnyedén meg tudjuk javítani – ráadásul anélkül tudjuk helyrehozni a problémát, hogy megbontanánk a cipzárt.

Ha a kocsi néha kicsúszik, akkor ezt a legtöbb esetben a nem megfelelően működő fémkapocs okozza, ami a cipzár végén található. Ilyen esetben, mielőtt ismét ráhúznánk a kocsit, szedjük le a fémkapcsot, majd miután azt visszatettük, erősítsük oda egy cérna segítségével.

#2 – Letört a kocsi fogója

Ha nincs fogója a kocsinak, akkor értelemszerűen sokkal nehezebben tudjuk azt fel- és lehúzni. Ilyen esetben legyünk kreatívak, és fűzzük bele például egy gémkapcsot vagy kulcskarikát. Így máris ismét könnyedén tudjuk húzogatni a cipzárt.

#3 – Segítség, beragadt a cipzáram!

Mindenki találkozott már beragadt cipzárral, ami igencsak bosszantó tud lenni. Ha a problémát a cipzár fogai okozzák, akkor kenjük be azokat grafittal. Ehhez szükségünk lesz egy ceruzára, amivel menjünk végig a cipzár fogain. A grafit zsírosságának köszönhetően ismét könnyen fel- és le tudjuk húzni a cipzárt. A grafit helyett egyébként szappant is használhatunk.

Amennyiben a kocsi a baj okozója, akkor annak hosszanti oldalait úgy meg tudjuk hajlítani, hogy a jövőben ismét könnyedén használható legyen.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Két szuper ajándékcsomagolási ötlet gyerekeknek – Videón mutatjuk a trükköket

A kicsik számára különösen fontos ünnep a karácsony, hiszen mindannyian izgatottan várják, hogy végre kibonthassák a szépen becsomagolt ajándékokat a fa alatt. Tegyük még szebbé számukra ezt a különleges napot különleges és látványos csomagolással. Nézzünk is két szuper módszert hozzá.

Tipp Tanácsok falfesték választásához – Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat

A tökéletes falfesték kiválasztása nem csak a mutatós végeredmény érdekében fontos, hanem a felvitel miatt sem mindegy, melyik típus mellett tesszük le a voksunkat. Számos tényező befolyásolhatja, hogyan fog viselkedni a festék a falfelületen, így jobb pár dologgal tisztában lenni. Íme, ezek a leghasznosabb tanácsok falfesték választásához mind a design, mint a technikai kérdésekre vonatkozóan:

Tipp Neked készítettem IX. – Szívhez szóló egyedi mintájú hímzés

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Alternatív fűtési megoldások – Hogy ne csak a gázkazán és kandalló közül választhass

Napjainkban a többség még mindig a gázkazánra vagy kandallóra gondol, ha fűtésről van szó. Pedig ezek már igencsak elavult módszerek, miközben alternatív fűtési megoldások közül is válogathatnánk. Nézzük, melyek a legnépszerűbb módszerek az otthonok felmelegítéséhez:

Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin