3 szuper trükk a cipzár megjavítására – Ezeket próbáld ki!

3 szuper trükk a cipzár megjavítására – Ezeket próbáld ki!

Tönkrement a kedvenc ruhádon a cipzár, és nincs időd elvinni kicseréltetni? Akkor az alábbi 3 trükk pont kapóra jön, ugyanis ezekkel olcsón és gyorsan Te magad meg tudod javítani.

Ötletládához ad!

Alapvetően sok oka lehet annak, hogy tönkremegy egy cipzár, de a legtöbb esetben mi magunk meg tudjuk javítani, így nem szükséges újat vennünk. Kicseréltetni nem csak pénzbe kerül, de sok esetben pont akkor megy tönkre a cipzár, amikor már nincs is idő varrónőhöz vinni az adott ruhát. Ilyenkor próbálkozzunk az alábbi 3 trükkel.

#1 – Cipzár kocsija tönkrement vagy kicsúszott

A cipzárakon zömében a kocsi szokott meghibásodni, de manapság már ekkor sincs ok a pánikra, ugyanis az úgynevezett ZlideOn kocsival könnyedén meg tudjuk javítani – ráadásul anélkül tudjuk helyrehozni a problémát, hogy megbontanánk a cipzárt.

Ha a kocsi néha kicsúszik, akkor ezt a legtöbb esetben a nem megfelelően működő fémkapocs okozza, ami a cipzár végén található. Ilyen esetben, mielőtt ismét ráhúznánk a kocsit, szedjük le a fémkapcsot, majd miután azt visszatettük, erősítsük oda egy cérna segítségével.

#2 – Letört a kocsi fogója

Ha nincs fogója a kocsinak, akkor értelemszerűen sokkal nehezebben tudjuk azt fel- és lehúzni. Ilyen esetben legyünk kreatívak, és fűzzük bele például egy gémkapcsot vagy kulcskarikát. Így máris ismét könnyedén tudjuk húzogatni a cipzárt.

#3 – Segítség, beragadt a cipzáram!

Mindenki találkozott már beragadt cipzárral, ami igencsak bosszantó tud lenni. Ha a problémát a cipzár fogai okozzák, akkor kenjük be azokat grafittal. Ehhez szükségünk lesz egy ceruzára, amivel menjünk végig a cipzár fogain. A grafit zsírosságának köszönhetően ismét könnyen fel- és le tudjuk húzni a cipzárt. A grafit helyett egyébként szappant is használhatunk.

Amennyiben a kocsi a baj okozója, akkor annak hosszanti oldalait úgy meg tudjuk hajlítani, hogy a jövőben ismét könnyedén használható legyen.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus 5 szuper ötlet, hogyan dekoráld nyáron a bejárati ajtód környékét

Az első benyomás mindig fontos, így van ez otthonunk esetében is. Márpedig a lakáshoz közeledve a bejárati ajtó környéke az első dolog, amit meglátunk. A szépen feldíszített bejárat megalapozza otthonunk hangulatát, ezért érdemes ennek a területnek is figyelmet szentelni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, már néhány apróság is csodákat tud művelni. A nyári dekorációk közül ezek az aktuális kedvenceink:

Felújítás Megérte merésznek lenni! – Ez a budapesti panel fürdőszoba mindössze 8 nap alatt tetőtől talpig megújult

Nézzétek csak ezt a fotót! Gondolnátok, hogy egy panellakásban készült? Bizony, egy panellakásban! Különleges csempe, matt szaniterek és LED fények – ennyi kell csupán a mindent felülíró modern hangulathoz. Ezúttal Beatrix mesélt nekünk tervekről és tanulságokról, amiből hasonló felújítás előtt állva bárki sokat okulhat.

Stílus Csodaszép étkező ötletek képekkel – Meríts inspirációt profi megoldásokból

Feldobnád az étkezőt? Akkor kezdd azzal, hogy megnézed, hogy csinálják ezt a hozzáértők.

Stílus A tökéletes falszín – 5 kérdés, amit fel kell tenned a szín kiválasztása előtt

A falszín a legmeghatározóbb része minden szobának. A szoba kinézetét, stílusát, atmoszféráját is befolyásolja, ráadásul a mi hangulatunkra is hatással vannak. Emiatt nagyon fontos, hogy figyelmesen, átgondolva válasszuk ki. De mi alapján érdemes mérlegelni? Íme, 5 kérdés, ami segít a tökéletes falszín megtalálásában.

Kert Vigyázat: ezt a növényt AZONNAL távolítsd el a kertedből!

Rengeteg különböző gaznövény létezik, melyek rohamtempóban szaporodnak el. Cikkünkben most egy olyat mutatunk be, amit azonnal el kell tüntetned a kertből, mielőtt még nagyobb kárt tesz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin