3 szuper trükk a cipzár megjavítására – Ezeket próbáld ki!

3 szuper trükk a cipzár megjavítására – Ezeket próbáld ki!

Tönkrement a kedvenc ruhádon a cipzár, és nincs időd elvinni kicseréltetni? Akkor az alábbi 3 trükk pont kapóra jön, ugyanis ezekkel olcsón és gyorsan Te magad meg tudod javítani.

Ötletládához ad!

Alapvetően sok oka lehet annak, hogy tönkremegy egy cipzár, de a legtöbb esetben mi magunk meg tudjuk javítani, így nem szükséges újat vennünk. Kicseréltetni nem csak pénzbe kerül, de sok esetben pont akkor megy tönkre a cipzár, amikor már nincs is idő varrónőhöz vinni az adott ruhát. Ilyenkor próbálkozzunk az alábbi 3 trükkel.

#1 – Cipzár kocsija tönkrement vagy kicsúszott

A cipzárakon zömében a kocsi szokott meghibásodni, de manapság már ekkor sincs ok a pánikra, ugyanis az úgynevezett ZlideOn kocsival könnyedén meg tudjuk javítani – ráadásul anélkül tudjuk helyrehozni a problémát, hogy megbontanánk a cipzárt.

Ha a kocsi néha kicsúszik, akkor ezt a legtöbb esetben a nem megfelelően működő fémkapocs okozza, ami a cipzár végén található. Ilyen esetben, mielőtt ismét ráhúznánk a kocsit, szedjük le a fémkapcsot, majd miután azt visszatettük, erősítsük oda egy cérna segítségével.

#2 – Letört a kocsi fogója

Ha nincs fogója a kocsinak, akkor értelemszerűen sokkal nehezebben tudjuk azt fel- és lehúzni. Ilyen esetben legyünk kreatívak, és fűzzük bele például egy gémkapcsot vagy kulcskarikát. Így máris ismét könnyedén tudjuk húzogatni a cipzárt.

#3 – Segítség, beragadt a cipzáram!

Mindenki találkozott már beragadt cipzárral, ami igencsak bosszantó tud lenni. Ha a problémát a cipzár fogai okozzák, akkor kenjük be azokat grafittal. Ehhez szükségünk lesz egy ceruzára, amivel menjünk végig a cipzár fogain. A grafit zsírosságának köszönhetően ismét könnyen fel- és le tudjuk húzni a cipzárt. A grafit helyett egyébként szappant is használhatunk.

Amennyiben a kocsi a baj okozója, akkor annak hosszanti oldalait úgy meg tudjuk hajlítani, hogy a jövőben ismét könnyedén használható legyen.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Így dekoráld a plafont a szoba adottságai alapján

Szeretnéd a maximumot kihozni az összes szobából? Nem tudod, hogy válaszd ki a plafon színét? Kisokosunk segítségedre lesz.

Kert Kerti munkák februárban – Mutatjuk, mi a teendő az utolsó téli hónapban

A tél elhozza a várva várt pihenő szezont a kertészek számára, azonban az utolsó téli hónapban már nem tétlenkedhetünk. A kötelező kerti munkák februárban elősegítik az udvar előkészítését tavaszra, amikor már teljes gőzzel süröghetünk a virágágyások között.

Tipp Ezt IGEN, ezt NE – Íme egy lista azokról a színekről, amelyek (nem) passzolnak a dolgozószobába

Otthonról dolgozol és szeretnéd javítani a produktivitásod? Esetleg festés előtt áll a dolgozószoba? Mutatjuk, melyik árnyalatok közül érdemes választanod.

Gyerek Gyerekszoba falmatrica ötletek – Dekoráld vidám és egyedi módon a falakat

Szeretnéd egyszerűen, párezer forintból feldobni a gyerekszobát? Dekoráld a falat! Ezek a gyerekszoba falmatrica megoldások számítanak trendinek 2022-ben.

Tipp Itt az ideje szelektálni és rendet tenni a cipősszekrényben

Reggelente sosem találod a megfelelő cipőt? Állandó káosz uralkodik a lábbelik között? Már azt sem tudod, hol lehet a kedvenc párod? Akkor bizony itt az idő cselekedni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin