3 szuper trükk a cipzár megjavítására – Ezeket próbáld ki!

3 szuper trükk a cipzár megjavítására – Ezeket próbáld ki!

Tönkrement a kedvenc ruhádon a cipzár, és nincs időd elvinni kicseréltetni? Akkor az alábbi 3 trükk pont kapóra jön, ugyanis ezekkel olcsón és gyorsan Te magad meg tudod javítani.

Ötletládához ad!

Alapvetően sok oka lehet annak, hogy tönkremegy egy cipzár, de a legtöbb esetben mi magunk meg tudjuk javítani, így nem szükséges újat vennünk. Kicseréltetni nem csak pénzbe kerül, de sok esetben pont akkor megy tönkre a cipzár, amikor már nincs is idő varrónőhöz vinni az adott ruhát. Ilyenkor próbálkozzunk az alábbi 3 trükkel.

#1 – Cipzár kocsija tönkrement vagy kicsúszott

A cipzárakon zömében a kocsi szokott meghibásodni, de manapság már ekkor sincs ok a pánikra, ugyanis az úgynevezett ZlideOn kocsival könnyedén meg tudjuk javítani – ráadásul anélkül tudjuk helyrehozni a problémát, hogy megbontanánk a cipzárt.

Ha a kocsi néha kicsúszik, akkor ezt a legtöbb esetben a nem megfelelően működő fémkapocs okozza, ami a cipzár végén található. Ilyen esetben, mielőtt ismét ráhúznánk a kocsit, szedjük le a fémkapcsot, majd miután azt visszatettük, erősítsük oda egy cérna segítségével.

#2 – Letört a kocsi fogója

Ha nincs fogója a kocsinak, akkor értelemszerűen sokkal nehezebben tudjuk azt fel- és lehúzni. Ilyen esetben legyünk kreatívak, és fűzzük bele például egy gémkapcsot vagy kulcskarikát. Így máris ismét könnyedén tudjuk húzogatni a cipzárt.

#3 – Segítség, beragadt a cipzáram!

Mindenki találkozott már beragadt cipzárral, ami igencsak bosszantó tud lenni. Ha a problémát a cipzár fogai okozzák, akkor kenjük be azokat grafittal. Ehhez szükségünk lesz egy ceruzára, amivel menjünk végig a cipzár fogain. A grafit zsírosságának köszönhetően ismét könnyen fel- és le tudjuk húzni a cipzárt. A grafit helyett egyébként szappant is használhatunk.

Amennyiben a kocsi a baj okozója, akkor annak hosszanti oldalait úgy meg tudjuk hajlítani, hogy a jövőben ismét könnyedén használható legyen.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin