Forrás: Getty

3 ok, amiért érdemes mielőbb nekilátnod a tavaszi nagytakarításnak

1. Kevésbé leszel feszült és kimerült

Az első napsugarakkal érkező motiváció azzal járhat, hogy túl nagy elvárásokat támasztasz magaddal szemben, és akkora nagytakarítást vagy átalakítást tervezel, hogy az teljes átalakulást hozzon a környezetedbe. A tisztulásra és a változásra való igény természetes, de ha túl sok feladatot tűzöl ki magad elé, annak könnyen megnövekedett stressz-szint és kimerültség lehet a vége. Márpedig éppen az ellenkezője lenne a cél!

A legtöbb, amit megtehetsz az ügy érdekében, hogy több időt hagysz magadnak ezekre a folyamatokra, és beéred az apránkénti, de biztos haladással. Ha két-három naponta teszel valamit a rend érdekében – például egyik nap selejtezel a fürdőszobában, utána pedig kimosod a függönyöket –, akkor a megszokott teendőid mellett is könnyedén végzel mindennel.

3 ok, amiért érdemes mielőbb nekilátnod a tavaszi nagytakarításnak
Forrás: Getty

2. Az allergiaszezon előtt megoldhatod

A tavaszi nagytakarítás egyik legfontosabb energetikai hatása, hogy „kiengeded” a lakásból a fáradt telet, hogy „beengedhesd” a tavaszi napfényt, a megújulást és az üdeséget. Ez gyönyörűen hangzik, csakhogy az allergiával élők számára korántsem biztos, hogy annyira csábító. A tavasz ugyanis egyenlő a pollenszezon kezdetével, ami nem éppen a nagy szellőztetésekről és a rengeteg ablaknyitogatással járó ablakmosásról szól az érintetteknek. Ha viszont a pollenszezon csúcsidőszakának kezdete előtt elvégzed ezeket a teendőket, rengeteg kellemetlenségtől megmenekülhetsz.

3 ok, amiért érdemes mielőbb nekilátnod a tavaszi nagytakarításnak
Forrás: Getty

3. Több időd lesz élvezni a tavaszt

Amint tényleg beköszönt a tavasz, a felhőkön áthatolnak az első igazi, erős napsugarak, és nem kell késő délután lehúzni a redőnyt, így nem biztos, hogy pont a takarítással esik jól foglalkoznod. Minél előbb végzel tehát az ezzel kapcsolatos teendőkkel, annál hamarabb felszabadulhatsz mentálisan. A legjobb, ha a húsvétot már úgy várod, hogy az ünnepi készülődés nem esik egybe a nagytakarítással!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.