Forrás: Getty

1. Narancs és fahéj illatú gyertya:
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű narancs
 - 2-3 fahéjrúd
 - Szója vagy méhviasz gyertya alap
 - Narancsos és fahéjas illóolaj
 
Lépések:
- Vágd fel a narancsot vékony szeletekre.
 - Helyezd a narancsszeleteket és a fahéjrudakat a gyertyaformába úgy, hogy a kanóc kilógjon.
 - Olvaszd meg a gyertya alapot, majd öntsd a formába.
 - Adj hozzá a narancs és fahéj illóolajat.
 - Hagyd megdermedni, majd vágd le a kanóc felesleges részeit.
 
2. Alma és szilva illatú gyertya
Hozzávalók:
- Szója vagy méhviasz gyertya alap
 - Szárított alma darabok
 - Szárított szilvadarabok
 - Illóolaj: alma és szilva
 
Lépések:
- Olvaszd meg a gyertya alapot, majd főzd benne az alma és szilva darabokat kb. 10 percig, alacsony lángon.
 - Adj hozzá alma és szilva illóolajat a megolvadt gyertya alaphoz.
 - Öntsd a gyertya alapot a formába úgy, hogy a kanóc kilógjon.
 - Hagyd megdermedni, majd távolítsd el a gyertyát a formából.
 
Olvasd el ezt is!5 teraszdíszítési ötlet a karácsonyi szezonra

3. Vanília és mézeskalács illatú gyertya:
Hozzávalók:
- Szója vagy méhviasz gyertya alap
 - Vanília rúd (vagy vanília illóolaj)
 - Szárított mézeskalács fűszerek (pl. fahéj, gyömbér, szegfűszeg)
 - Illóolaj: vanília
 
Lépések:
- Olvaszd meg a gyertya alapot, majd főzd bele a mézeskalács fűszereket a gyertyaalapba.
 - Helyezd a vanília rudat a gyertyaformába.
 - Adj hozzá vanília illóolajat a megolvadt gyertya alaphoz.
 - Öntsd a gyertya alapot a formába, ügyelj arra, hogy a kanóc ne essen be a folyékony gyertyaalapba.
 - Hagyd megdermedni, majd vedd ki a gyertyát a formából, és vágd le a kanóc felesleges részét.
 





