3 egyszerű módszer a lecsorgott festékfoltok kijavítására

3 egyszerű módszer a lecsorgott festékfoltok kijavítására

Órákon át való glettelés, vakolás, csiszolás, majd végül festés. Hosszú, fárasztó folyamat, ezért nem csoda, hogy becsúsznak kisebb hibák – például a szétfolyt festék. Ne aggódj, nincs minden veszve!

Ötletládához ad!

Még profikkal is megesik, hogy túl sok festéket vesznek fel az ecsetre vagy a festékhengerre, emiatt pedig lecsorog a felesleg. Bár nem vészesen ronda, nem szívesen hagyjuk ott az egyébként jól sikerült festés után. Lássuk, mit lehet tenni annak érdekében, hogy nyom nélkül felszámoljuk a kellemetlen festékfoltot.

Mire lesz szükséged a lecsurgott festékfolt eltávolításához?

  • Puha festőecset
  • Kemény festőecset
  • Tiszta spatula
  • Mestertapasz
  • Fali csiszolópapír

3 módszer a lecsurgott festékfolt eltávolítására

1. módszer: Nedves festékfolt eltávolítása

Ha még nem száradt meg a lecsorgott festékfolt, szerencsénk van, ugyanis ezt a legkönnyebb felszámolni. Ehhez a festőecsetre lesz szükségünk – még akkor is, ha hengerrel festjük egyébként a falat. Ha még nagyon friss a folt, a puha sörtéjű ecset segítségével gyorsan oszlassuk el a felgyülemlett festéket, ha picit már szárad, akkor próbálkozzunk be a keményebb szálú ecsettel.  Végül menjünk át a felületen a hengerrel, hogy egységes legyen a fal.

2. módszer: Majdnem megszáradt festékfolt eltávolítása

Ha már ragacsos a festékfolt, azt jelenti, hogy elkezdett megszáradni. Ebben az esetben picit nehezebb dolgunk lesz, de még ez is menthető. A legjobb, amit tehetünk, hogy hagyjuk teljesen megszáradni a lecsurgott festékfoltot és környékét, és ezután kezdünk bele a kármentésbe.

3. módszer: Teljesen megszáradt festékfolt eltávolítása

A teljesen megszáradt festékfoltot valamivel nehezebb felszámolni, ám nem lehetetlen. Egy spatula segítségével kaparjuk le az odaszáradt festékfoltot, nem baj, ha megsérül a fal, később azt is kezeljük. Ha a nagyját eltávolítottuk, csiszolópapír segítségével egységesítsük ki nagyjából a felületet. Ezután jöhet a mestertapasz, ami lyukak és falsérülések kezelésére való. Végül ezt is csiszoljuk le, majd fessük le a területet hengerrel a fal színére.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin