3 egyszerű módszer a lecsorgott festékfoltok kijavítására

3 egyszerű módszer a lecsorgott festékfoltok kijavítására

Órákon át való glettelés, vakolás, csiszolás, majd végül festés. Hosszú, fárasztó folyamat, ezért nem csoda, hogy becsúsznak kisebb hibák – például a szétfolyt festék. Ne aggódj, nincs minden veszve!

Ötletládához ad!

Még profikkal is megesik, hogy túl sok festéket vesznek fel az ecsetre vagy a festékhengerre, emiatt pedig lecsorog a felesleg. Bár nem vészesen ronda, nem szívesen hagyjuk ott az egyébként jól sikerült festés után. Lássuk, mit lehet tenni annak érdekében, hogy nyom nélkül felszámoljuk a kellemetlen festékfoltot.

Mire lesz szükséged a lecsurgott festékfolt eltávolításához?

  • Puha festőecset
  • Kemény festőecset
  • Tiszta spatula
  • Mestertapasz
  • Fali csiszolópapír

3 módszer a lecsurgott festékfolt eltávolítására

1. módszer: Nedves festékfolt eltávolítása

Ha még nem száradt meg a lecsorgott festékfolt, szerencsénk van, ugyanis ezt a legkönnyebb felszámolni. Ehhez a festőecsetre lesz szükségünk – még akkor is, ha hengerrel festjük egyébként a falat. Ha még nagyon friss a folt, a puha sörtéjű ecset segítségével gyorsan oszlassuk el a felgyülemlett festéket, ha picit már szárad, akkor próbálkozzunk be a keményebb szálú ecsettel.  Végül menjünk át a felületen a hengerrel, hogy egységes legyen a fal.

2. módszer: Majdnem megszáradt festékfolt eltávolítása

Ha már ragacsos a festékfolt, azt jelenti, hogy elkezdett megszáradni. Ebben az esetben picit nehezebb dolgunk lesz, de még ez is menthető. A legjobb, amit tehetünk, hogy hagyjuk teljesen megszáradni a lecsurgott festékfoltot és környékét, és ezután kezdünk bele a kármentésbe.

3. módszer: Teljesen megszáradt festékfolt eltávolítása

A teljesen megszáradt festékfoltot valamivel nehezebb felszámolni, ám nem lehetetlen. Egy spatula segítségével kaparjuk le az odaszáradt festékfoltot, nem baj, ha megsérül a fal, később azt is kezeljük. Ha a nagyját eltávolítottuk, csiszolópapír segítségével egységesítsük ki nagyjából a felületet. Ezután jöhet a mestertapasz, ami lyukak és falsérülések kezelésére való. Végül ezt is csiszoljuk le, majd fessük le a területet hengerrel a fal színére.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin