3 egyszerű módszer a lecsorgott festékfoltok kijavítására

3 egyszerű módszer a lecsorgott festékfoltok kijavítására

Órákon át való glettelés, vakolás, csiszolás, majd végül festés. Hosszú, fárasztó folyamat, ezért nem csoda, hogy becsúsznak kisebb hibák – például a szétfolyt festék. Ne aggódj, nincs minden veszve!

Ötletládához ad!

Még profikkal is megesik, hogy túl sok festéket vesznek fel az ecsetre vagy a festékhengerre, emiatt pedig lecsorog a felesleg. Bár nem vészesen ronda, nem szívesen hagyjuk ott az egyébként jól sikerült festés után. Lássuk, mit lehet tenni annak érdekében, hogy nyom nélkül felszámoljuk a kellemetlen festékfoltot.

Mire lesz szükséged a lecsurgott festékfolt eltávolításához?

  • Puha festőecset
  • Kemény festőecset
  • Tiszta spatula
  • Mestertapasz
  • Fali csiszolópapír

3 módszer a lecsurgott festékfolt eltávolítására

1. módszer: Nedves festékfolt eltávolítása

Ha még nem száradt meg a lecsorgott festékfolt, szerencsénk van, ugyanis ezt a legkönnyebb felszámolni. Ehhez a festőecsetre lesz szükségünk – még akkor is, ha hengerrel festjük egyébként a falat. Ha még nagyon friss a folt, a puha sörtéjű ecset segítségével gyorsan oszlassuk el a felgyülemlett festéket, ha picit már szárad, akkor próbálkozzunk be a keményebb szálú ecsettel.  Végül menjünk át a felületen a hengerrel, hogy egységes legyen a fal.

2. módszer: Majdnem megszáradt festékfolt eltávolítása

Ha már ragacsos a festékfolt, azt jelenti, hogy elkezdett megszáradni. Ebben az esetben picit nehezebb dolgunk lesz, de még ez is menthető. A legjobb, amit tehetünk, hogy hagyjuk teljesen megszáradni a lecsurgott festékfoltot és környékét, és ezután kezdünk bele a kármentésbe.

3. módszer: Teljesen megszáradt festékfolt eltávolítása

A teljesen megszáradt festékfoltot valamivel nehezebb felszámolni, ám nem lehetetlen. Egy spatula segítségével kaparjuk le az odaszáradt festékfoltot, nem baj, ha megsérül a fal, később azt is kezeljük. Ha a nagyját eltávolítottuk, csiszolópapír segítségével egységesítsük ki nagyjából a felületet. Ezután jöhet a mestertapasz, ami lyukak és falsérülések kezelésére való. Végül ezt is csiszoljuk le, majd fessük le a területet hengerrel a fal színére.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin