Forrás: Getty

3 DIY halloweeni szellem párna: mutatjuk, hogyan készítsd el a kedvenced

1. Apró szellemek makramé fonalból

A makramés szellemes párna elkészítéséhez szükséged lesz egy egyszínű párnahuzatra (lehet régi is), fehér makramé fonalra, fekete filc anyagra és ragasztópisztolyra. Vágj le néhány makramé szálat, néhány legyen hosszabb, néhány rövidebb. Tervezd meg a párnán az elhelyezkedésüket. Ha tetszik a terv, jöhet a ragasztópisztoly, amivel felerősítheted a szálakat a helyükre. Ne aggódj, ha néhány szál hosszabb a többinél, a végén ollóval egyformára vághatod őket. Végül a fekete filcből vágj ki szemeket, és ragaszd fel azokat az apró szellemekre.

2. Bolyhos szellem fekete párnára

Az elkészítéséhez szükséged lesz fekete párnahuzatra, fekete filc anyagra, fehér fonalra és egy fa rúdra. Helyezd a rudat a szellem alakra, majd a forma szélességével megegyező hosszra tekerj rá fehér fonalat. Ragasztópisztollyal húzz egy csíkot a párnára, majd erősen nyomd rá a fonallal betekert rudat, amíg meg nem köt a ragasztó. Ugyanezt kell megismételned egyre keskenyebben feltekert fonallal, lentről felfelé haladva. Miután megszáradt a ragasztó, ollóval vágd szét a fonal hurkokat, hogy bolyhos legyen a szellem. Végül ragassz rá fekete filcből készült szemeket, és el is készült a párna.

3. Szellem formájú párna

Ha a varrástól sem riadsz vissza, akkor szellem alakú párnát is készíthetsz. Szerezz be fehér plüss anyagot, és vágj ki belőle két egyforma szellem formát sablon segítéségével. Ezután fonákul kezdd el összevarrni a két anyagot, de az alján hagyj akkora lyukat, hogy tömőanyaggal fel tudd tölteni a párnát a kifordítás után. Végül varrd össze az alsó részt is. Utolsó lépésként jöhetnek rá a filcből kivágott szemformák.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.