Forrás: Getty

2022 legszebb konyhai trendjei

Black is back! Sötét színű konyhákra fel!

A sötét színek az utóbbi években egyre inkább összefonódtak a modern elegancia fogalmával, a konyhákban pedig kifejezetten elegáns és egyben meghitt hangulatot teremtenek. Ebből kifolyólag 2022-ben a konyhabútorok sötétebb árnyalatokban pompáznak, melyek közül az antracit, a fekete és a sötétszürke a legkedveltebbek. A színek mellett az indirekt világítással tudjuk még tovább fokozni az elegáns hatást.

Természetes anyagok

A fahatású konyhabútorok az utóbbi években igencsak háttérbe szorultak, de ez 2022-ben megváltozik. Ebben az évben visszatérnek a természetes anyagok, melyeket nagyon jól lehet kombinálni. A legtrendibbnek a kezeletlen fahatást tartják, aminél az erezet is látszódik.

A modern hatású konyhákban a fafelületeket a fekete színűekkel keverik, például gránittal, de a beton- és az üvegfelületek is rendkívül kedveltek. Az összhatás rendkívül stílusos és hangulatos.

Márvány és beton

2022-ben ünnepli nagy visszatérését a márvány, főleg a konyhákban! Ez az elegáns anyag rendkívül sokoldalú, továbbá számos árnyalatban elérhető a fehértől az antracitig. Aki egy márványkonyha mellett teszi le a voksát, azért a következőt mindig tartsa szem előtt: ez egy rendkívül érzékeny anyag, amiben kárt tehetnek a különböző savak, még akár a citromlé is. Sokan, épp ezért, inkább egy strapabíróbb anyagot szoktak választani, amit márványhatással látnak el.

A márványon kívül a beton is rendkívül közkedvelt. Utóbbi kevésbé elegáns, de sokkal strapabíróbb. Mindkét anyaghoz tökéletesen passzolnak a sötét színek, de az intenzívebb árnyalatú bútordarabok is: például a kék, zöld vagy narancs székek, illetve más dekorációk.

https://www.instagram.com/p/CXEO8xmuHVF/

Matt felületek

2022 legfontosabb konyhai trendjei közé tartoznak a matt felületek, melyek visszafogott eleganciát sugároznak, továbbá meghitt és meleg hangulatot kölcsönöznek a konyhának. Mivel a matt felületek rendkívül sokoldalúak, bármilyen stílusú konyhában jól mutatnak. Jelenleg a matt felületek párosítása fényes részletekkel számít trendinek, így nyugodtan válasszunk fényes fogantyúkat, vázákat vagy lámpákat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.