Forrás: Getty

2 perces praktikák – 3 metódus, mellyel 2 perc alatt eltávolíthatod a matricák nyomait

A boltokban számos tárgy árucímkéje matrica formában van rögzítve. Ahhoz, hogy ne essen le már az üzletben, nagyon erősen ragasztót kell használniuk a gyártóknak, azok eltávolítása pedig kész szenvedés tud lenni. Ha megspórolnád ezt magadnak, a következő 3 tipp nagy segítségedre lesz.

Hajszárító

Szuper egyszerűen eltávolíthatjuk a ronda matricát egy hajszárító segítségével. Viszont ezt a módszert elsősorban porcelán tányéroknál vagy üvegvázáknál használjuk, semmiképpen sem műanyagon, hiszen a plasztik felületekben könnyen kárt tehet a magas hőmérséklet. Fújjuk a legmelegebb fokozatot a matricára 40-60 másodpercen át, majd egy egyszerű mozdulattal húzzuk le azt. Ha elsőre nem tökéletes a végeredmény, ismételjük meg a műveletet újabb egy percig.

Olíva olaj

Az olaj állagú keverékek – például az olíva olaj – kiválóan oldják a ragasztót. Öntsünk bőségesen olíva olajat a matricára, majd egy papírtörlővel vagy tiszta törölközővel kezdjük el ledörzsölni. 1-2 perc alatt már meg is szabadulunk a nemkívánatos matricától jelentősebb erőfeszítés nélkül.

Ecet és víz

Bizony, az ecet erre a problémára is jó. Melegítsünk fel egy tál ecetet a mikróban, majd egy szivacs segítségével vigyük fel a matrica egész felületére. Hagyjuk állni fél percig, kezdjük el dörzsölni, végül hideg vízzel menjünk át a felületen. Távolítsuk el a leoldott matricát, töröljük át hideg vízzel a matrica helyét, és tökéletesen tiszta területet kapunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.