Forrás: Getty

Végre megérkezett! A Pantone megválasztotta az év színét 2023-ra

Az év színe 2023-ban: Viva Magenta 18-1750

A Pantone 2023 színének a Viva Magenta 18-1750-et választotta. A Viva Magenta nagyon is találó név, hiszen a jellegzetes magenta rózsaszínről van szó. Kikeveréséhez a bíborvörös vibráló és visszafogott árnyalatait is használták, a profik szerint pedig a hideg és meleg tónusok tökéletes párosításából született meg ez a szín. A magenta különböző típusait a természetben is megtalálhatjuk, ám a modern dolgokhoz kapcsoljuk. Érdekesség, hogy a magentát természetes alapanyagokból is ki lehet keverni, és ugyanolyan erős és élén színt kapunk, mint a grafikusok által megalkotott magentánál. 

Végre megérkezett! A Pantone megválasztotta az év színét 2023-ra
Forrás: Getty

Miért pont a Viva Magenta?

A Pantone döntésének hátterében az áll, hogy ha valamikor, akkor most különösen szüksége van a világnak egy erőt és pozitivitást sugárzó színre. A magenta egyszerre felel meg a megállíthatatlan technológiai fejlődésnek és annak a trendnek, hogy egyre többen újra felfedezik maguknak a természetet. A Viva Magenta célja, hogy önkifejezésre és önmagunk felvállalásra buzdítson. A Pantone hangsúlyozta, hogy az év színe befogadó attitűddel rendelkezik, és mindenkinek jól áll. 

Hol használják majd az év színét? 

A Pantone év színe nem csak a lakberendezésben, hanem a divat világában is meghatározó lesz. Profi stylistok és dizájnerek egyaránt fognak ihletet meríteni a különleges, energiát adó színből. 

Már azok is lecsaptak a Viva Magentára, akik csak hobbiból fonnak, hímeznek vagy varrnak. 

Természetesen a szépségipar sem maradhat le a Viva Magentáról, már el is kezdték használni ezt a gyönyörű színt a jövő évi trendek megálmodásához. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.