Forrás: Getty

Trendi dolgozószoba dizájnok mindenféle munkához – Ilyenre rendezik be a profik a home office-t

A hagyományos dolgozószoba dizájn már a múlté. Ezen a téren is modernebb trendek uralkodnak. Ez vonatkozik a színekre, az anyagokra, a bútorok méretére és a típusára is. Mivel a home office napjainkban szárnyal, egyre több tapasztalat van a dolgozószobák berendezése kapcsán, így folyamatosan jobb megoldások születnek. Melyek ezek? Mutatunk egy kis ízelítőt!

  • Kétszemélyes dolgozószoba

Ha te és a párod is otthonról dolgoztok, akkor nem lehet sokáig halasztani egy dolgozószoba kialakítását. A kétszemélyes dolgozószobától sokan tartanak, pedig okos tervezéssel egyáltalán nem lehetetlen olyan teret kialakítani, ami mindkettőtök számára produktív környezetet teremt a munkához. Szakértők szerint nem jó, ha egymás mellett ültök a dolgozószobában, sokkal kényelmesebb egymással szemben vagy háttal ülni. Előbbi opcióhoz választhatunk egy nagy asztalt, ezzel helyet és bútorköltséget spórolunk meg.

  • Dolgozószoba ügyfelezéshez

Ha munkánkból kifolyólag nem tudjuk elkerülni a személyes kontaktust, és gyakran érkeznek hozzánk munkaügyben, akkor gondolnunk kell a „vendégre” is. Sőt, ebben az esetben még a dizájnra is érdemes odafigyelnünk, hogy pozitívan hassunk az üzleti partnerekre. Például ne csak a saját székünk kényelmére, de a vendégfotel minőségére is figyeljünk oda. Ne sajnáljuk a pénzt az ízléses tárolókra, ugyanis a rendetlen iroda rossz benyomást kelthet az ügyfelekben, ami pedig rossz fényt vethet ránk.

  • Kicsi kreatív sarok

Kreatív munkád van? Ebben az esetben oda kell figyelned a színhasználatra, ugyanis míg egyes színek növelik a kreativitást (például a citromsárga), addig mások csökkentik azt (mondjuk a lila). Ne riadj vissza az élénk minták használatától sem, pláne, ha kicsi alapterületű a dolgozószoba. Törekedj a minél vidámabb összhatásra!

  • Dolgozó(fél)szoba

Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy teljes szobát áldozzon a home office-ra. Az Instagram tele van ötletes megoldásokkal arra az esetre, ha csak egy sarkot tudsz leválasztani a nappaliban. A kulcs az, hogy használd ki a függőleges teret, törekedj a minimalista végeredményre, valamint láthatóan válaszd le az irodát a szoba többi részéről.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.