Trendi dolgozószoba dizájnok mindenféle munkához – Ilyenre rendezik be a profik a home office-t

Trendi dolgozószoba dizájnok mindenféle munkához – Ilyenre rendezik be a profik a home office-t

Dolgozószoba kialakításához keresel ötleteket? Szeretnél modern, mégis időtálló végeredményt? Mutatjuk a legjobb megoldásokat.

Ötletládához ad!

A hagyományos dolgozószoba dizájn már a múlté. Ezen a téren is modernebb trendek uralkodnak. Ez vonatkozik a színekre, az anyagokra, a bútorok méretére és a típusára is. Mivel a home office napjainkban szárnyal, egyre több tapasztalat van a dolgozószobák berendezése kapcsán, így folyamatosan jobb megoldások születnek. Melyek ezek? Mutatunk egy kis ízelítőt!

  • Kétszemélyes dolgozószoba

Ha te és a párod is otthonról dolgoztok, akkor nem lehet sokáig halasztani egy dolgozószoba kialakítását. A kétszemélyes dolgozószobától sokan tartanak, pedig okos tervezéssel egyáltalán nem lehetetlen olyan teret kialakítani, ami mindkettőtök számára produktív környezetet teremt a munkához. Szakértők szerint nem jó, ha egymás mellett ültök a dolgozószobában, sokkal kényelmesebb egymással szemben vagy háttal ülni. Előbbi opcióhoz választhatunk egy nagy asztalt, ezzel helyet és bútorköltséget spórolunk meg.

  • Dolgozószoba ügyfelezéshez

Ha munkánkból kifolyólag nem tudjuk elkerülni a személyes kontaktust, és gyakran érkeznek hozzánk munkaügyben, akkor gondolnunk kell a „vendégre” is. Sőt, ebben az esetben még a dizájnra is érdemes odafigyelnünk, hogy pozitívan hassunk az üzleti partnerekre. Például ne csak a saját székünk kényelmére, de a vendégfotel minőségére is figyeljünk oda. Ne sajnáljuk a pénzt az ízléses tárolókra, ugyanis a rendetlen iroda rossz benyomást kelthet az ügyfelekben, ami pedig rossz fényt vethet ránk.

  • Kicsi kreatív sarok

Kreatív munkád van? Ebben az esetben oda kell figyelned a színhasználatra, ugyanis míg egyes színek növelik a kreativitást (például a citromsárga), addig mások csökkentik azt (mondjuk a lila). Ne riadj vissza az élénk minták használatától sem, pláne, ha kicsi alapterületű a dolgozószoba. Törekedj a minél vidámabb összhatásra!

  • Dolgozó(fél)szoba

Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy teljes szobát áldozzon a home office-ra. Az Instagram tele van ötletes megoldásokkal arra az esetre, ha csak egy sarkot tudsz leválasztani a nappaliban. A kulcs az, hogy használd ki a függőleges teret, törekedj a minimalista végeredményre, valamint láthatóan válaszd le az irodát a szoba többi részéről.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Kert Teafaolaj – A kártevők titkos ellenszere

A teafaolaj egy szuper természetes növényvédőszer, ami megelőzés céljából is tökéletes választásnak bizonyul. Használata során azonban szem előtt kell tartanunk néhány dolgot.

Kert Mohás a gyep? Ezzel az olcsó házi praktikával sikerül eltüntetni

Szeretsz kávézni? No, és kertes házban laksz? Ha utóbbi igaz rád, akkor már biztosan találkoztál azzal a problémával, hogy uralma alá vette a moha a füvet. Erre szerencsére van egy szuper megoldásunk, ami nem kerül semmibe, legalábbis abban az esetben, ha a kérdés első felére is igen a válaszod.

Stílus 10 Jolly Joker lakásdekorációs tipp bármelyik helyiséghez

Meglepően egyszerű és nagyszerű elvek mentén is kialakítható különleges belső tér odahaza. Fontos ugyanakkor, hogy a lakásdizájn újjáépítésekor a döntéseket a maguk ésszerű sorrendjében hozzuk meg, különben nyakatekert lesz az egész folyamat. Ha mégis bizonytalan vagy, hol kezd, és mi az, ami valóban számít, az alábbi útmutató segít elindulni a helyes úton.

Tipp Képek a falon fúrás nélkül – 4 szuper alternatíva

Fel szeretnél akasztani pár képet a falra, de nincs kedved se lyukat fúrni, se kalapácsot ragadni? Tény, hogy ezek a módszerek körülményesek, továbbá még lyukakat is hagynak a falon. Alább bemutatunk 4 olyan alternatívát, melyekhez nem szükséges se a kalapács, se a fúró.

Kert Kutyabarát udvar: 6 mutatós kerti növény, ami biztonságos a kisállatodra nézve

Egy felelős gazdi a kert tervezéskor sem feledkezik meg kiskedvencéről. Bizony rengeteg virág van, ami kis mennyiség fogyasztva is rettenetesen komoly következményekkel jár a kisállatok számára. Noha lehet azzal próbálkozni, hogy ezeket a növényeket a kutyától elzárva nevelgetjük, jobb biztosra menni. Íme 6 mutatós kerti növény, ami nem jelent veszélyt a négylábúakra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin