Forrás: Getty

Trend és inspiráció: így díszítsd az ünnepi asztalt 2022-ben

Skandináv letisztultság

Amikor a házakban gyertyák égnek, és a frissen sütött fahéjas csiga illata lengi be a szobákat, akkor minden bizonnyal elérkezett a karácsonyi időszak a skandináv országokba. Az északiak híresek a letisztult stílusukról, így nem meglepő, hogy a karácsonyi dekorációra is ez jellemző – ez alól pedig az ünnepi asztal sem kivétel. Ez azt jelenti, hogy előszeretettel használnak olyan dekorációt, amit a természetben is be lehet szerezni: ágakat, tobozokat, gyümölcsöket… A színek kiválasztásakor is a semlegességre törekszenek, ezért gyakran döntenek a szürke, fehér és visszafogott zöldek mellett. Helyezz az asztalra vékony gyertyákat, fenyőágakat, esetleg magyalt.

Rusztikus stílus

Képzeld csak el, hogy a hegyekben egy faházban töltöd az ünnepeket. Míg kint esik a hó, addig bent kellemes meleg van, ropog a tűz a kandallóban, a kezedben pedig egy bögre forralt bort tartasz. Idén karácsonykor ezt az idilli képet a saját otthonodban is életre tudod kelteni, méghozzá egy rusztikus stílusban megterített ünnepi asztal mellett. Ha erre a stílusra esik a választásod, akkor egy dolog lebegjen mindig a szemed előtt: a természetesség. A természet szeretete köszönjön vissza a választott színekben és anyagokban. A terítő legyen sötétzöld vagy barna, így rögtön az erdőre asszociálsz majd róla. Mit szólnál, ha tányéralátétnek egy farönk szeletet használnál? Ha ez nem megoldható, akkor fa vágódeszkát is tehetsz a tányérok alá. A fából készült szalvétagyűrűk, poháralátétek szintén remek hangulatelemek. Díszítésnek pedig tegyél fenyőágakat, tobozokat, diót, bogyós gyümölcsöket, magyalt, esetleg egész fahéjat az asztalra.

Fekete és arany

Ha eleganciára vágysz, akkor a fekete és arany színek kombinációja lesz a tökéletes választás számodra. Ez a modern és elegáns stílus a maga módján visszafogott, de egyben rendkívül ünnepélyes is. Egy a lényeg: a fekete és az arany árnyalatok domináljanak, a terítőn, a tányérokon és poharakon, a szalvétákon, sőt, a legapróbb elemeken is. Természetesen ebben az esetben is használhatsz ágakat és tobozokat, csak fújd be ezeket némi arany spray-vel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.