Forrás: Getty

Természetközeli lakberendezés 2024-ben – A zöld jövőre is trendi

Természetes anyagok

A természetes anyagok, mint a fa, a kő, a bőr és a lenvászon, mindig is népszerűek voltak a lakberendezésben, de 2024-ben különösen fontos szerepet kapnak. Nemcsak szépek és időtállóak, de biztonságosak is, hiszen a környezetből származnak, és nem tartalmaznak káros anyagokat.

Növények

A növények nemcsak a levegőt tisztítják, de hozzájárulnak a lakás harmóniájához is. A 2024-es trendek szerint cserepeseknek nemcsak a szobákban és a nappaliban, de a fürdőszobában és a konyhában is érdemes helyet keresni.

Fény

A természetes fény is fontos szerepet játszik a természetközeli lakberendezésben. Amennyire csak lehet, engedd be a napsugarakat a lakásba! Vagy használj mesterséges fényforrásokat, amelyek meleg, lágy fényt biztosítanak.

Természetközeli lakberendezés 2024-ben – A zöld jövőre is trendi
Forrás: Getty

Színek

A természetes színek, mint a bézs, a szürke, a zöld és a kék, mindig is népszerűek voltak a lakberendezésben, de ez 2024-ben csak fokozódik. Ezek az árnyalatok nyugtató hatásúak, és segítenek megteremteni a lakás harmonikus légkörét.

Dekoráció

Természetesen a dekorációban is vissza fog köszönni a természetközeliség. 2024-ben elsősorban természetes anyagokból készült dekorációs elemeket, például fa faliképeket, kővázákat vagy lenvászon párnákat használunk majd.

Íme néhány példa a természetközeli lakberendezésre:

Egy nappali, ahol a falakat bézs színű falfesték borítja, a padlót pedig faparketta. A nappaliban egy nagy, fa asztal és néhány kényelmes, lenvászon ülőbútor található. A szoba egyik sarkában pedig egy méretes zöld cserepes áll.

Egy hálószoba, ahol a falakat szürke színű tapéta borítja, a padlót pedig kőburkolat. A hálószobában egy nagy, kék ágy található, amit természetes anyagokból készült ágynemű fed. A szoba egyik oldalán egy fa szekrény áll.

Egy konyha, ahol a falakat világos zöld színű falfesték borítja, a padlót pedig kerámialap. A konyhában egy nagy, kő munkalap és néhány kényelmes fa szék található. A konyha egyik sarkában szintén ott egy nagylevelű cserepes növény.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.