Forrás: Getty

Szürke konyha csempe – Így készíthetsz időtálló konyhát egy egyszerű csempézéssel

A szürke konyha csempe legnagyobb előnyei

A szürke konyha csempe számos előnnyel bír. A szürke egy semleges szín, amely jól illik bármilyen stílushoz, legyen az akár klasszikus, modern, skandináv vagy vidéki. A szürke csempe könnyen tisztítható, ami a konyhában nagyon fontos szempont. Ezeken felül a szürke csempe soha nem megy ki a divatból, így hosszú távon is megbízható választás.

Vannak hátránya a szürke konyha csempének?

A szürke konyha csempe használatának néhány hátránya is van, de ezek az előnyökkel összevetve nem annyira hangsúlyosak. A szürke egy hideg szín, ezért érdemes meleg színekkel kombinálni, hogy a konyha ne legyen túlságosan steril vagy rideg összhatású.

Ezen felül érdeme azt is figyelembe venni, hogy a szürke csempe nem adja vissza a mélységet, ezért érdemes nagyobb formátumú csempéket választani, hogy a konyha tágasabbnak tűnjön.

Szürke konyha csempe – Így készíthetsz időtálló konyhát egy egyszerű csempézéssel
Forrás: Getty

Hogyan érdemes használni a szürke konyha csempét?

A szürke konyha csempe használatának számos módja van. A klasszikus megoldás, ha a teljes konyhát szürke csempével burkolod. Ez elegáns és letisztult megjelenést kölcsönöz a főzőtérnek. De könnyű vele túlzásba is esni, amitől a konyha inkább rideg és személytelen lesz. Ha szeretnéd, hogy a konyha ne legyen túlságosan hideg, érdemes meleg színekkel kombinálni a szürke csempét. Például a fehér, bézs, fa vagy kő színek jól harmonizálnak vele.

Szürke konyha csempe – Így készíthetsz időtálló konyhát egy egyszerű csempézéssel
Forrás: Getty

A szürke csempét használhatod pusztán díszítőelemként is. Például a konyhafal egy részét vagy a pult fölötti felületet burkolhatod vele. Ez a megoldás izgalmasabbá teszi a konyha megjelenését.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.