Forrás: Getty

Színes textíliák és párnák a nyári hangulathoz

Válaszd a megfelelő színeket

A nyári hangulat megteremtéséhez válassz olyan élénk és vidám színeket, mint a napsárga, a tengerkék, a türkiz, a korall vagy a zöld. Ezek a tónusok azonnal a nyárra, a vakációkra és a napfényre emlékeztetnek majd. Ne félj a merész színkombinációktól sem: a különböző árnyalatok és minták keverése izgalmas és dinamikus megjelenést kölcsönöz a térnek.

Textíliák a nappaliban

A nappali az otthon központi helyisége, így itt érdemes a legtöbb figyelmet fordítani a nyári textíliákra. Kezdd a kanapénál és a foteleknél: cseréld le a huzatokat könnyedebb, világosabb anyagokra. A pamut és a lenvászon kiváló választás a nyári hónapokra, hiszen légáteresztőek és kellemes tapintásúak. Díszítsd a kanapét és a foteleket színes párnákkal, amelyek nemcsak kényelmet, de vidám hangulatot is garantálnak. Használj különböző méretű és mintájú párnákat, hogy érdekes és változatos legyen az összkép.

Ágynemű és takarók

A hálószobában is cseréld le az ágyneműt könnyedebb, nyári változatra. A pamut és a len ágynemű hűvös és kényelmes alvást biztosít a meleg nyári éjszakákon. Válassz élénk színű és mintás ágyneműhuzatokat, amelyek feldobják a szoba hangulatát. A nyári estékhez pedig tarts kéznél könnyű, színes takarókat, amelyek melegen tartanak anélkül, hogy túl nehezek lennének.

Színes textíliák és párnák a nyári hangulathoz
Forrás: Getty

Kiegészítők és dekorációk

Ne feledkezz meg a kisebb kiegészítőkről és dekorációkról sem. A színes asztalterítők, szalvéták és konyharuhák szintén hozzájárulhatnak a nyári hangulat megteremtéséhez. A színes díszpárnák és takarók mellett érdemes színes mécseseket, gyertyatartókat és vázákat is elhelyezni a lakás különböző pontjain. A friss virágok, mint például a napraforgó vagy a margaréta, nemcsak gyönyörűek, de illatukkal is ráerősítenek a nyári atmoszférához.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.