Forrás: Getty

Olasz mediterrán házak – Déli stílussal a boldogabb életért

Az olasz mediterrán házak színpalettája

A megfelelő színek kiválasztása az egyik legfontosabb dolog az olasz stílus tekintetében. A stílus jellemzője a meleg, földszínű paletta, amelyet a mediterrán kék és zöld árnyalataival párosítanak. Használj terrakotta, olíva zöld és mélybarna árnyalatokat a falakon, bútorokon és kiegészítőkön. Ez a színkombináció otthonodat melegséggel és karakterrel tölti meg, pontosan úgy, mint a kedvenc olasz kisvárosod házait.

Olasz mediterrán házak – Déli stílussal a boldogabb életért
Forrás: Getty

Minőségi és elegáns bútorok mindenhol

A bútorok kiválasztásánál érdemes olyan darabokra szavazni, amelyek minőségi anyagokból – fa vagy márvány felhasználásával – készültek. Az olasz mediterrán házakban az elegancia és az időtállóság a kulcsszó, így nincs értelme olyan darabokat választani, amik ebbe nem illenek, mivel így a stílus sem lesz megfelelő velük. Válassz díszes fabútorokat például a kanyargós faragásokkal ellátott komódokat és asztalokat, hogy az otthonod egyedi és olaszos stílust hordozzon magán.

Olasz mediterrán házak – Déli stílussal a boldogabb életért
Forrás: Getty

A falak a művészet elhelyezésére szolgálnak

A falak díszítésekor merj merész lenni a textúrákkal és mintákkal. Az olasz mediterrán stílusban rendkívül népszerűek a freskók és a festmények, amelyek mélyebb érzetet és karaktert kölcsönöznek az otthonodnak. Ne félj a selymes tapétáktól sem, amelyek gazdagon díszített mintáikkal azonnal egy csipet olasz hangulatot varázsolnak a szobáidba. A freskók természetesen sokkal nehezebben valósíthatók meg itthon, így a legkönnyebb az, ha sok-sok festmény akasztasz fel a falra, a hatás a kívánt lesz.

Luxus textíliák olaszosan

A textíliák terén a minőség és a luxus a kulcsszó. Válassz selyem és vászon anyagokat a függönyökhöz és párnahuzatokhoz. Az olasz mediterrán stílusban a gazdag színek és a színes szalagok gyakran jelennek meg a textíliákon, így ezekkel további eleganciát adhatsz a térnek. Különösen olaszos az, ha a textíliák teljes mértékben illenek egymáshoz a házban, így mindenhol homogén stílus garantálva.

Olasz mediterrán házak – Déli stílussal a boldogabb életért
Forrás: Getty

Elegáns és délies kiegészítők

Az olasz mediterrán házakban az apró részletek teszik teljessé a képet. Nagy fókusz jut az antik csempékre, mázas kerámiákra és elegáns lámpára a kiegészítők terén. Ezek a finom részletek teszik egyedivé és megismételhetetlenné, meg persze mediterrán stílusúvá az otthonodat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.