Forrás: Getty

Mini konyha ötletek – Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a kis konyhádból?

Ezek a mini konyha ötletek segítenek, hogy főzőteredből kihozhasd a legtöbbet.

Költöztesd ki a hűtőt

Ha szerencsés vagy, a kis konyhád mellett van egy spájzod is, ami tökéletes hely lehet a hűtőnek. Ha ott vannak polcok, akkor cseréld meg őket a hűtővel. Nagy eséllyel a hűtő sokkal több helyet foglalt el a konyhából, mint az éléskamra polcai, ráadásul az eddig bent tárolt dolgok is könnyebben elérhetővé válnak.

Használd ki a lehető legjobban a belmagasságot

A legtöbb helykihasználást optimalizáló tipp között szerepel a függőleges tér kihasználása. Ezek közül a mini konyha ötletek sem kivételek, hiszen ezzel lehet a legtöbb hasznos teret nyerni. Ha a szekrények és a plafon között van hely, akkor a ritkán használt dolgokat tedd át oda a szekrényből, a szekrénybe pedig kerülhetnek a valóban fontos eszközök és készülékek. Minden rendszerező és tároló beszerzésekor arra figyelj, hogy magas legyen, ne pedig széles, így például a pulton elfér egymás mellett több is.

Mini konyha ötletek – Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a kis konyhádból?
Forrás: Getty

A mini konyha ötletek legfontosabb tippje: használd a falakat is

Ha igazán jól akarsz takarékoskodni a hellyel, akkor a falat is használd tárolónak. Szerezz be akasztós és mágneses tárolókat, amiket fel tudsz erősíteni a falra. A mágneses részre mehet az összes kés, így könnyen elérhetőek – nem mellesleg ez biztonságosabb tárolási mód is, mintha egy fiókban kellene kutatnod utánuk. Az akasztókra pedig a különböző kanalak és szedőeszközök menjenek, valamint a konyharuha.

Mini konyha ötletek – Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a kis konyhádból?
Forrás: Getty

… és ott a szekrények alja

Sok konyhában a szekrények alatt is van értékes tér, csak sokan nem gondolnak rá. Tárold itt a friss zöldséget és gyümölcsöt zsákban vagy egy ládában, így nem foglalnak helyet a konyhapulton. De tárolhatod itt a befőttesüvegeket is, mégpedig úgy, hogy a fedőket felragasztod a szekrény aljára úgy, hogy a menet lefelé álljon. Az üveget magát úgy teszed a „helyére”, hogy egyszerűen rácsavarod a tetőt – csak most nem a tetőt csavarod az üvegre, hanem az üveget a már rögzített tetőre.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.