Forrás: Getty

Megkönnyítjük a gardróbfrissítést – 5 jel, hogy itt az ideje megszabadulnod a régi ruháktól

Könnyebb beszélni a ruhásszekrény rendbetételéről, mint megvalósítani azt. Ezért hoztunk 5 tényt, amely segít dönteni és meggyőzni magad arról, hogy egyes daraboktól igenis búcsút kell venned végre.

1. Lyukas vagy foltos

A lyukas vagy foltos ruháknak semmi keresnivalójuk a ruhásszekrényben. Ez mindenki számára világos, azonban néha az érzelmi kötődésünk miatt a végsőkig ragaszkodunk a hordhatatlan darabokhoz is. Ha nehezen megy az elválás, jegyezzük fel a ruhához kapcsolódó szép emlékeinket egy naplóba, így biztonságban tudhatjuk azokat felesleges ruhadarabok őrizgetése nélkül is.

2. Már nem tetszik

Teljesen normális, hogy idővel nem fog tetszeni egy-egy felső, hiszen változik az ember ízlése. Az ilyen darabokat felesleges őrizgetni, hiszen úgysem vesszük fel, viszont csak foglalják a helyet. De ha még jó állapotban van, ajánljuk fel a rászorulóknak vagy egy ismerősnek.

3. Már nem trendi

Vannak örök klasszikus ruhadarabok, és vannak olyanok, amelyek csak az aktuális trendnek felelnek meg. A profik mindig azt tanácsolják, hogy a ruhatárunk háromnegyedét örök érvényű darabokkal töltsük fel, hiszen a trendi elemeket úgyis mindig cserélni kell.

4. Egy ideje már nem jó rád

Az évek alatt változik, alakul az ember teste, ezért teljesen normális, hogy ami egyszer passzolt, az pár év múlva már túl kicsi vagy nagy rád. Ha olyan felső vagy nadrág lapul a szekrény mélyén, ami több, mint egy éve mérethibás, itt az ideje búcsút inteni neki.

5. Kényelmetlen

Bármilyen csinos is egy magassarkú vagy egy koktélruha, ha nem kényelmes, úgysem fogjuk hordani. Feleslegesen pedig ne tároljuk a szekrényben. Keressünk inkább valakit, akinek az adottságai jobban passzolnak az adott ruhához.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.