Megkönnyítjük a gardróbfrissítést – 5 jel, hogy itt az ideje megszabadulnod a régi ruháktól

Megkönnyítjük a gardróbfrissítést – 5 jel, hogy itt az ideje megszabadulnod a régi ruháktól

Tele van a szekrényed nem hordott ruhákkal? Sosem tudsz megválni a régi, nem hordott daraboktól? Mutatjuk, hogyan vedd rá magad a búcsúra.

Ötletládához ad!

Könnyebb beszélni a ruhásszekrény rendbetételéről, mint megvalósítani azt. Ezért hoztunk 5 tényt, amely segít dönteni és meggyőzni magad arról, hogy egyes daraboktól igenis búcsút kell venned végre.

1. Lyukas vagy foltos

A lyukas vagy foltos ruháknak semmi keresnivalójuk a ruhásszekrényben. Ez mindenki számára világos, azonban néha az érzelmi kötődésünk miatt a végsőkig ragaszkodunk a hordhatatlan darabokhoz is. Ha nehezen megy az elválás, jegyezzük fel a ruhához kapcsolódó szép emlékeinket egy naplóba, így biztonságban tudhatjuk azokat felesleges ruhadarabok őrizgetése nélkül is.

2. Már nem tetszik

Teljesen normális, hogy idővel nem fog tetszeni egy-egy felső, hiszen változik az ember ízlése. Az ilyen darabokat felesleges őrizgetni, hiszen úgysem vesszük fel, viszont csak foglalják a helyet. De ha még jó állapotban van, ajánljuk fel a rászorulóknak vagy egy ismerősnek.

3. Már nem trendi

Vannak örök klasszikus ruhadarabok, és vannak olyanok, amelyek csak az aktuális trendnek felelnek meg. A profik mindig azt tanácsolják, hogy a ruhatárunk háromnegyedét örök érvényű darabokkal töltsük fel, hiszen a trendi elemeket úgyis mindig cserélni kell.

4. Egy ideje már nem jó rád

Az évek alatt változik, alakul az ember teste, ezért teljesen normális, hogy ami egyszer passzolt, az pár év múlva már túl kicsi vagy nagy rád. Ha olyan felső vagy nadrág lapul a szekrény mélyén, ami több, mint egy éve mérethibás, itt az ideje búcsút inteni neki.

5. Kényelmetlen

Bármilyen csinos is egy magassarkú vagy egy koktélruha, ha nem kényelmes, úgysem fogjuk hordani. Feleslegesen pedig ne tároljuk a szekrényben. Keressünk inkább valakit, akinek az adottságai jobban passzolnak az adott ruhához.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tavaszi bejárati ajtó dekorációs ötletek: képeken mutatjuk a gyönyörű megoldásokat

Amikor végre beköszönt a tavasz, ilyenkor a ház minden pontján szeretnénk vidám és friss hangulatát megidézni. Márpedig a tavaszi dekoráció a bejárati ajtó környékén kezdődik. Mutatjuk a legszebb bejárati ajtó dekorációkat, amelyek garantáltan segítenek a tavasz légkörét a küszöbödre varázsolni.

Felújítás A sírból hozták vissza: egy alapjaiban újragondolt 40 nm-es lakás a 11. kerületből

Rettenetes állapot, nagyon rossz alaprajz, hegyesszögeket bezáró falak – ezek fogadták Vasziljevics Erikát és csapatát, akiknek azonban ez nem szegte a kedvét. A szakértői team célja az volt, hogy egy tágas élhető, kényelmes életeret alakítsanak ki belőle. Elöljáróban csak annyit mondunk: sikerült!

Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin