Megkönnyítjük a gardróbfrissítést – 5 jel, hogy itt az ideje megszabadulnod a régi ruháktól

Megkönnyítjük a gardróbfrissítést – 5 jel, hogy itt az ideje megszabadulnod a régi ruháktól

Tele van a szekrényed nem hordott ruhákkal? Sosem tudsz megválni a régi, nem hordott daraboktól? Mutatjuk, hogyan vedd rá magad a búcsúra.

Ötletládához ad!

Könnyebb beszélni a ruhásszekrény rendbetételéről, mint megvalósítani azt. Ezért hoztunk 5 tényt, amely segít dönteni és meggyőzni magad arról, hogy egyes daraboktól igenis búcsút kell venned végre.

1. Lyukas vagy foltos

A lyukas vagy foltos ruháknak semmi keresnivalójuk a ruhásszekrényben. Ez mindenki számára világos, azonban néha az érzelmi kötődésünk miatt a végsőkig ragaszkodunk a hordhatatlan darabokhoz is. Ha nehezen megy az elválás, jegyezzük fel a ruhához kapcsolódó szép emlékeinket egy naplóba, így biztonságban tudhatjuk azokat felesleges ruhadarabok őrizgetése nélkül is.

2. Már nem tetszik

Teljesen normális, hogy idővel nem fog tetszeni egy-egy felső, hiszen változik az ember ízlése. Az ilyen darabokat felesleges őrizgetni, hiszen úgysem vesszük fel, viszont csak foglalják a helyet. De ha még jó állapotban van, ajánljuk fel a rászorulóknak vagy egy ismerősnek.

3. Már nem trendi

Vannak örök klasszikus ruhadarabok, és vannak olyanok, amelyek csak az aktuális trendnek felelnek meg. A profik mindig azt tanácsolják, hogy a ruhatárunk háromnegyedét örök érvényű darabokkal töltsük fel, hiszen a trendi elemeket úgyis mindig cserélni kell.

4. Egy ideje már nem jó rád

Az évek alatt változik, alakul az ember teste, ezért teljesen normális, hogy ami egyszer passzolt, az pár év múlva már túl kicsi vagy nagy rád. Ha olyan felső vagy nadrág lapul a szekrény mélyén, ami több, mint egy éve mérethibás, itt az ideje búcsút inteni neki.

5. Kényelmetlen

Bármilyen csinos is egy magassarkú vagy egy koktélruha, ha nem kényelmes, úgysem fogjuk hordani. Feleslegesen pedig ne tároljuk a szekrényben. Keressünk inkább valakit, akinek az adottságai jobban passzolnak az adott ruhához.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin