Forrás: Getty

Még több karácsonyi lakberendezési inspiráció a konyhába

Koszorú felakasztva

Az adventi koszorú a konyhaasztal elengedhetetlen kelléke az ünnepi időszakban. De ki mondta, hogy csak oda kerülhet koszorú, és csak gyertyákkal? Falra, konyhaszekrényre vagy ablakkilincsre is akaszthatsz bármilyen karácsonyi színekben pompázó koszorút, tetszőleges díszítéssel – a lényeg, hogy olyan helyen legyen, ahol nem akadályoz a sütés-főzésben, viszont szem előtt van, hogy gyönyörködhess benne.

Gyertyák minden mennyiségben

A karácsonyi időszak a kereszténység előtti időkben a fény ünnepe volt, hiszen a téli napforduló azt jelenti, hogy lassacskán ismét rövidülni kezdenek az éjszakák, és egyre hosszabbak a nappalok. Addig is, amíg odakint sötétség honol, a lakásban fantasztikus hangulatot kölcsönözhetnek a gyertyák bármilyen színben és illatban.

Még több karácsonyi lakberendezési inspiráció a konyhába
Forrás: Getty

Pihenősarok

Ha a lakás mérete megengedi, érdemes kialakítanod a konyhában egy kis pihenősarkot, akár egy kényelmes széknyit. A lényeg, hogy egy pléddel és egy könyvvel kényelmesen be lehessen kuckózni, méghozzá az ünnepi sütés-főzés színhelyén, annak illatával áthatott környezetben. Sőt, így a teendők közepette is könnyebben megpihenhetsz!

Karácsonyi minták

Hópelyhes, rénszarvasos, üveggömbös, fenyőfás, masnis… Karácsonyi minták mindenféle variációban és színváltozatban léteznek. Csak rajtad múlik, hogy például konyharuhán, kötényen, ülőpárnán, asztalterítőn, edényfogón vagy függönyön szeretnéd viszontlátni őket… Vagy esetleg mindenhol, mert az is ér ilyenkor!

Még több karácsonyi lakberendezési inspiráció a konyhába
Forrás: Getty

Karácsony szigete

Ha olyan konyhád van, ahol konyhasziget is helyet kapott, természetesen az sem maradhat ki a dekorálásból. Már csak azért sem, mert központi hely, ahol a családtagok és a vendégek is összegyűlhetnek – akár spontán egy jó beszélgetésre. Ha mindig van itt egy kis rágcsálni- és kortyolnivaló némi ünnepi díszítéssel, máris garantált a karácsonyi hangulat és a vendéglátói siker!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.