Forrás: Getty

Luxus fürdőszoba kevés pénzből – Bebizonyítjuk, hogy nem lehetetlen

Következzenek a luxus hatást biztosító tippek.

A luxus fürdőszoba alapjai

  • Megfelelő világítás

A világítást sok esetben alábecsüljük, és ez a luxus fürdőszoba esetén is igaz. A félhomály vagy a csúnya fényű lámpák közel sem a fényűzést erősítik, hanem olcsó, barátságtalan hatást keltenek. Az elegáns fürdőkben rengeteg lámpa található, minden használati teret megvilágítva. Ez alapján a fürdőkád, zuhanyzó és mosdókagyló környékére kell erős fényű, enyhén meleg árnyalatú fényforrást rakni.

  • Letisztult, esetleg márványos csempe

A luxus fürdőszoba hallatán legtöbbünknek biztosan a márványcsempe jut eszébe. Való igaz: a márvány régen csak a kiváltságosoknak adatott meg, ezért a fényűző hatás érdekében erősen ajánlott bevetni. A márvány mintájú csempék napjainkra viszonylag hozzáférhető árakon kaphatók, még olcsóbban pedig márvány mintás csempefóliával kreálhatunk pompát a fürdőbe. A márványos megoldáson kívül bármilyen matt hatású, világos csempét is választhatunk.

Luxus fürdőszoba kevés pénzből – Bebizonyítjuk, hogy nem lehetetlen
Forrás: Getty
  • Mutatós kád

A sarokkádak és a beépített kádak kedvező áron kapható, praktikus megoldások. A puccos fürdőszobákban azonban szinte sosem találhatunk ilyen kádakat, csak különálló vagy lábas verziókat. Sajnos ennek nincs pénztárcabarát megoldása, csupán a meglévő kádat tudjuk egy kicsit felturbózni. A tusfürdőknek keressünk olyan helyet, ahol nem láthatók, vagy szerezzünk be mutatós újratölthető flakonokat, amibe bele tudjuk tölteni a samponokat is.

Luxus fürdőszoba kevés pénzből – Bebizonyítjuk, hogy nem lehetetlen
Forrás: Getty

A luxus fürdőszoba kiegészítői

  • Hófehér törölközők

A hotelek hófehér törölközői képesek elhozni az igazi wellness érzést – miért ne tehetnék meg ezt otthonunkban is? Szerezzünk be hófehér, minőségi törölközőket, ezek ugyanis árasztják magukból a tisztaságot és a luxus érzetét.

  • Keretes tükrök

A klasszikus luxus fürdőszobákban a tükrök aranyozott vagy ezüstös kerettel vannak díszítve, ám a modern világnak már erre is van hozzáférhető megoldása. Drága keretek helyett LED fényekkel is elérhetjük a kívánt hatást.

Luxus fürdőszoba kevés pénzből – Bebizonyítjuk, hogy nem lehetetlen
Forrás: Getty
  • Mutatós szappantartók és piperekellékek

A szappanról és piperekellékekről távolítsuk el a bolti csomagolást, inkább tegyük feltölthető tartókba őket. Egy szép szappantartó vagy egy fa vattakorong tartó doboz szintén hotelszobát idéző eleganciát hoz el otthonunkba. A fogkeféket és fogmosó poharat is tegyük el szem elől vagy váltsunk azokból is letisztult, mutatós darabokra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.