Forrás: Getty

Lélegzetelállító art deco konyhák az elegancia és egyediség jegyében

Jellegzetességek az art deco konyhában:

  • Geometrikus formák:

Az art deco stílusra jellemzőek az éles és geometrikus formák. A konyhában ez megjelenhet a csempéken, az asztalokon vagy akár a konyhai eszközökön is. Merész háromszögek, körök és trapézok alkothatják a konyha dizájn alapját.

  • Luxus, minőségi anyagok:

Az art deco híres a luxus és minőségi anyagok használatáról. A konyha tervezésekor érdemes olyan anyagokat választani, mint például a márvány, a fényes rozsdamentes acél vagy a drága fafajták. Ezek a textúrák és anyagok hozzájárulnak a konyha elegáns megjelenéséhez.

3. Fényes felületek:

A fényes és tükröződő felületek szintén tipikusak az art deco stílusban. Ezt elérhetjük a konyhabútorok fényes bevonatával, üveg vagy tükör csempékkel, valamint fémes kiegészítőkkel. Ezek a felületek visszatükrözik a fényt, és növelik a térérzetet.

4. Jellegzetes színpaletta:

Az art deco konyhák gyakran használnak gazdag és élénk színeket. Fekete, fehér, arany, ezüst és mélybarna árnyalatok dominálnak bennük. Az élénk tónusok kontrasztban állnak a geometrikus formákkal, kifinomult és stílusos konyhai környezetet létrehozva ezzel.

5. Art deco minták:

A szokatlan és díszes minták is fontosak az art deco stílusban. Ezeket lehet alkalmazni a csempéken, tapétákon vagy akár az asztalterítőn is. Kiemelik a stílust, és hozzájárulnak a konyha dinamikus megjelenéséhez.

Miért érdemes inspirálódni az art deco konyhából?

  1. Elegancia és stílus: Az art deco konyha magával hozza az eleganciát. Az éles formák és luxus anyagok kombinációja olyan főzőteret eredményez, amilyet leggyakrabban a filmeken látunk.
  2. Időtállóság: Az art deco stílus időtálló. Míg más divattrendek jönnek és mennek, az art deco mindig modernnek és vonzónak tűnik. Olyan stílus, amely hosszú távon is megőrzi varázsát.
  3. Egyediség: Egy art deco konyhában kiélheted az egyediségedet. Színek, formák és bútorok terén is nagy a mozgástér, így teljesen személyre szabott lehet a végeredmény.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.