Forrás: Getty

Lejárt lakberendezési trendek: mitől lesz idejétmúlt az otthonod 2024-ben?

1. Tavalyi mikrotrendek

A mikrotrendek könnyen abban az illúzióban ringathatnak, hogy új klasszikusnak számítanak majd, aztán néhány hónap után úgy kimennek a divatból, mintha soha nem is léteztek volna. 2023-ban például óriási népszerűségnek örvendett a Barbie és a „dark acadamia” stílus, vagyis a rikító rózsaszín és a komor eleganciát sugárzó sötét színek kultusza. Ezek – sok más mikrotrenddel egyetemben – rengeteg embert csábítottak arra, hogy átgondolják az otthonukat, ami viszont az időtlenséggel szembenálló döntésekhez vezethetett. A mikrotrendek hatására vásárolt apróbb kiegészítők szerencsére könnyen lecserélhetőek.

2. Színek és minták hiánya

A túl kevés szín és minta rögtön ódivatúnak mutathatja az otthonodat. A 2024-es év a karakterességről és az egyediségről szól, tehát nyúlj bátran olyan színekhez és mintákhoz, amikhez eddig talán nem mertél! A túl sok fehér, szürke és bézs könnyen unalmassá teheti az enteriőrt. Persze, nem kell rögtön átesned a ló túloldalára, és rikító színekbe öltöztetni az egész lakást – első lépésként éppen elég, ha egy-egy falrész, bútordarab vagy kiegészítő pompázik élénkebb színben vagy mintában.

Lejárt lakberendezési trendek: mitől lesz idejétmúlt az otthonod 2024-ben?
Forrás: Getty

3. Csakis összeillő bútordarabok

2024-ben felejtsd el, hogy a bútoroknak tökéletesen illeniük kell egymáshoz. Ha egy helyiségben minden hangsúlyos elem ugyanabból az anyagból készül, vagy egyforma színű, akkor igencsak ráfér egy kis frissítés az összhatásra. Az eklektikus stílus nemcsak azért praktikus, mert több lehetőséget ad az egyediségre és az otthonosságra, hanem azért is, mert időtállóbb, ráadásul olyan egyedi darabokat is beilleszthetsz az enteriőrbe, amik látszólag nem illenek a többihez, mégis egyfajta egyensúlyt teremtenek az adott helyiségben.

4. Absztrakt műalkotások

Az absztrakt műalkotások sokáig uralták a modern lakberendezési irányzatokat kiegészítő elemekként. Azóta viszont megint előtérbe került az egyediség és a személyesség, tehát a fotók vagy a fényképes dísztárgyak sokkal időtállóbb dekorelemek, mint az absztrakt műalkotások.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.