Forrás: Getty

Lakberendezési ötletek, ha nagyobb lesz az otthonod

1. A puding próbája az evés

A konyhai hasonlat természetesen a lakás vagy ház többi részére is vonatkozik. A legegyszerűbb tipp ugyanis arra, hogy elkerüld a felesleges pénzköltést, ha kipróbálod, milyen a nagyobb térben élni. Már néhány nap alatt rájöhetsz, milyen bútorok és dekorelemek lennének a legmutatósabbak és legpraktikusabbak. A leggyakoribb probléma ugyanis, ha valaki a régi íróasztala mögül próbálja megtervezni új otthonát anélkül, hogy kipróbálná, milyenek is a hétköznapok az új környezetben.

2. Használd okosan a tereket!

Nagyobb alapterület esetén is ugyanolyan fontos végiggondolni, hogy melyik helyiséget – vagy nyitott tereknél melyik részt – pontosan mire szeretnéd használni, és ahhoz milyen napi teendők kapcsolódnak. Ehhez pontos mérésekre és alaprajzra van szükség. Így elkerülheted, hogy utólag tudatosuljon benned: jól jött volna például egy olvasó-, dolgozó- vagy pihenősarok, ráadásul bőven jutott volna rá hely, ha előre gondolkodsz.

Lakberendezési ötletek, ha nagyobb lesz az otthonod
Forrás: Getty

3. Találd ki, mi legyen a falakkal!

Ha a falakról beszélünk, akkor nem csupán színek és árnyalatok mérlegelésére gondolunk. Számos látványos és otthonos megoldás áll még rendelkezésedre, amelyekkel akár remekül fel is lehet osztani a teret tetszőleges részekre. A különböző textúrájú és mintájú tapéták és falpanelek mind arra várnak, hogy felfedezd és használd őket!

4. Oszd zónákra a nagyobb helyiségeket!

Szuper, ha van egy igazán tágas konyhád, nappalid vagy hálószobád – ám mit sem ér, ha nem használod ki okosan az alapterület nyújtotta lehetőségeket. A már említett funkcionális végiggondolás alkalmával érdemes azon is morfondíroznod, hogy a családban milyen mindennapi vagy alkalomszerű, de rendszeres tevékenységek igényelnének külön teret. A leggyakoribb igény az olvasósarok mellett az olvasózug vagy éppen a kreatív alkotótér.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.