Forrás: Getty

Konyhai csempe ötletek: dobd fel a főzőtered ezekkel a látványos megoldásokkal

Konyhai csempe ötletek olcsón

Egy felújítás alatt nagyon gyorsan el tud fogyni a félretett pénz, így könnyen lehet, hogy lesznek olyan dolgok, amik nem fognak beleférni a felújításba. Ha a csempéknél ez a helyzet alakulna ki, akkor van költséghatékony megoldás is a konyhai csempék felfrissítésére: keress olyan csempefestéket, ami színben megfelel az elképzeléseidnek, majd láss munkához. Fontos, hogy csak speciális csempefestéket használj, így marad könnyen tisztítható, fényes és tartós a felület. Mivel te fested a csempét, könnyen meg tudsz valósítani különböző mintákat is, azaz igazán személyre tudod szabni a végeredményt.

Csempézés, mint a központidekoráció

A csempéket, még ha szebb darabok is vannak a falon,inkább csak kiegészítésként szokták használni a fő dekorációs elemek mellett. Ezazonban nem azt jelenti, hogy neked is így kell tenned. A konyhai csempe ötletekközül az egyik leginkább divatos megoldás, hogy a bútorok és a felületek töltikbe a kiegészítő szerepet, és a csempe lesz a fő látványosság. Ehhez használjmerész mintázatú darabokat, amik jól fel tudják hívni magukra a figyelmet.

Térj el a megszokott formáktól

Ha csempézésről van szó, általában a gyakori formák atéglalapokra és a négyzetekre szűkülnek le, ami miatt nehezebb egy új dizájntkipróbálni. Ha úgy érzed, hogy a hagyományos formák számodra túlságosan elcsépeltek,akkor próbálj ki például hatszög alakú darabokat. Ezekkel a formákkal még azegyszínű csempézés is jól néz ki, így a minták kitalálásával sem kell bajlódnod.

Csempézd le az egész falat

Ha az eddig konyhai csempe ötletek közül egyik semvolt a te ízlésednek megfelelő, akkor sincs veszve minden. A hagyományosformájú, minta nélküli csempézésből is ki lehet hozni nagyon jó dolgokat. Azegyik ilyen megoldás, hogy a fal alsó része helyett csempézd le az egész falat,hogy egy koherens kinézetet kapj az egész konyhában.

További szuper konyhai csempe ötleteket is találsz a galériában:

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.