Forrás: Getty

Kézműves karácsonyi díszek – 5 kézműves karácsonyi ötlet a fa alá

Következzenek könnyen megalkotható kézműves karácsonyi díszek a személyes ünnepek jegyében.

Kézműves karácsonyi díszek

1. Dekoratív faágak

A fából készült díszek soha nem mennek ki a divatból. Idén pedig a dekoratív faágak különösen népszerűek. Nincs sok dologra szükséged hozzá, mindössze pár általad választott fa ágára. Nem muszáj fenyőt sem használnod, bármilyen fa ágából tökéletes dísz készülhet. Ezeket az ágakat tedd egy nagy vázába, majd jöhet a dekoráció. Fesd be őket vidám színekre, akassz rájuk karácsonyi díszeket, vagy tekerd be őket fényfüzérekkel. Bármit is választasz, ezek a kézműves karácsonyi díszek könnyen lehetnek a szoba fénypontjai.

Kézműves karácsonyi díszek – 5 kézműves karácsonyi ötlet a fa alá
Forrás: Getty

2. Filc figurák

A filc egy másik remek alapanyag karácsonyi díszek készítéséhez. A filcből megálmodott figurák könnyen és gyorsan, ráadásul szinte bármilyen formában elkészíthetők. Választhatsz például klasszikus karácsonyi alakokat, amik minden évben meg fogják állni a helyüket, de nyugodtan lehetnek személyesebb ötleteid is. Az éppen kedvenc karácsonyi meséd vagy filmed szereplői, a szeretteid formálói vagy kedvenc állataid miniatűr utánzatai mind jó ötletek egy filc figura elkészítéséhez, amibe a gyerekek is könnyen be tudnak kapcsolódni.

Kézműves karácsonyi díszek – 5 kézműves karácsonyi ötlet a fa alá
Forrás: Getty

3. Textil díszek

A textil díszek is népszerűek karácsonykor. A textilből készült díszeket különböző technikákkal készítheted, más-más stílust elérve ezzel velük. A hímzéssel vagy varrással könnyen tudsz elegáns és időtálló díszeket készíteni, de ha igazán vidám díszeket szeretnél, akkor jöhet a patchwork. Itt az a lényeg, hogy különböző színű és textúrájú anyagok darabjaiból készíted el a kész művet, ami így biztosan egyedi lesz.

4. Ehető kézműves karácsonyi díszek

Ha szeretsz sütni és főzni, akkor készíthetsz karácsonyi díszeket is az ételből. A mézeskalács figurák, a keksz díszek és a kandírozott gyümölcsök mind népszerű karácsonyi dekorelemek. Egy szépen feldíszített mézeskalácsból készült ház kiváló dísze lehet az asztalnak, csak arra kell figyelni, nehogy elfogyjon az egész még az ünnepek előtt.

Kézműves karácsonyi díszek – 5 kézműves karácsonyi ötlet a fa alá
Forrás: Getty

5. Egyéb kreatív díszek

Természetesen a lehetőségek tárháza végtelen. Ha kreatív vagy, akkor bármiből készíthetsz karácsonyi díszeket. Például felhasználhatsz szalagot, papírt, tobozokat vagy kagylókat. Egy a fontos: a kézműves karácsonyi díszek készítéséhez nem kell drága anyagokat használnod. A legtöbb esetben egyszerű alapokból is gyönyörű díszek születhetnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.