Forrás: Getty

Kék nappali ötletek – Így dekorálj a kék különböző árnyalataival a nappaliban

A nappaliba sokan nem mernek színt vinni, pedig nagyon is kifizetődő, ha merünk a színesebb árnyalatok felé is nyúlni. A kék például tökéletes választás ebbe a helyiségbe, hiszen kellemes, nyugalmat árasztó árnyalat, ami tökéletes atmoszférát teremt a kikapcsolódáshoz és a meghitt beszélgetésekhez. Mutatjuk, hogyan használják a kéket a profik. Következzen szuper kék nappali inspirációk.

Kék nappali ötletek

  • Otthonos kék

A nappaliba passzol az otthonos hangulat, pláne, ha egy családi nappaliról van szó. A kellemes kék árnyalat mellé tökéletes választás a fa bútorok, dekoráció vagy burkolat formájában. Ha szeretnénk megőrizni a családias hangulatot, akkor ne essünk túlzásba a kékkel, csupán kiegészítők és faldekoráció formájában alkalmazzuk.

  • Nyugalom szigete

A kék a nyugalom színe, hiszen az ég és a tenger árnyalatát idézi. Párosítsuk fehér kiegészítőkkel, gyertyákkal és harmóniát árasztó mintákkal. A tökéletes hatáshoz nem hiányozhatnak a növények sem. Ilyen környezetben garantált a feltöltődés minden fárasztó nap után.

  • Trendi kék nappali

Noha nem a kék napjaink divatszíne, ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne ilyen árnyalatú trendi nappalit kialakítani. Az árnyalatok közül a királykék passzol leginkább a modern összképhez, ezért ez a szín dominálja a nappalit. Fekete-fehér mintájú kiegészítőket, valamint vintage bútorokat válasszunk dekorációnak.

  • Minimalista kék

A kék szín még a minimalista nappalikban is elfér, hiszen kis mértékben éppen csak annyit ad a szobához, hogy ne csak a megszokott, egyhangú minimalista árnyalatok legyenek benne. A visszafogott összképet úgy tudjuk megőrizni, hogy csak egy-két helyen bukkan fel a kék lágy árnyalata.

  • Pasztell kék

A modern farmház stílus körüli láz nem csillapodik, és bár a kék nem hagyományosan ehhez a stílushoz passzoló szín, a pasztell kék még itt is jól megfér. Természetesen ezt az árnyalatot nem csak ennél a lakberendezési stílusnál, de bármilyen nappaliban bátran használhatunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.