Forrás: Getty

Karácsonyra hangolódva: 4 egyszerű DIY ünnepi dísz videóval

DIY hógömbös asztali dísz

Ennek az évnek az elkészítéséhez szükséged lesz egy fakorongra, ez lesz az alapja az egész dísznek. Ezen kívül szerezz be nyitható üveggömböket és apró figurákat. Ezek lehetnek bármilyen téli vagy karácsonyi apróságok, nyugodtan engedd szabadjára a fantáziád. A kreatív hobbiboltok polcain biztosan találsz aranyos darabokat, és egyúttal a műhavat is beszerezheted onnan. A díszek rögzítéséhez csupán ragasztópisztolyra lesz szükséged.

Szórd a műhavat az üveggömbbe, majd az aljára ragaszd rá a gömbbe szánt figurákat. Állítsd fel az üveggömböt, majd ragaszd a fa korongra. Az üveggömbök mellé is kerülhetnek figurák a fakorongra. Ha szeretnéd, fehér festékkel lefújhatod az egész díszt, hogy felerősítsd a hófödte táj hatását.

Újságpapír csillagok

Ez a roppant egyszerű karácsonyi csillag néhány fekete-fehér újságpapírból is elkészíthető, de akár régi könyvekből kivágott oldalakat is használhatsz, vagy nyomtatsz ki néhány oldalt újságpapír stílusban. Vágd a papírokat négyzet formájúra, majd hajtsd félbe átlósan, ezután nyisd ki, és két oldalt hajtsd be a hajtott vonal mentén úgy, hogy papírsárkány formát kapj. Ha ezzel megvagy, nyisd ki a behajtott sarkokat, és ismételd meg ezeket a lépéseket a másik oldalakkal is. Ezúttal a rombusz rövidebb oldalait hajtsd be a középső vonalhoz, csukd össze ezeket, a rombusz többi részét pedig hajtsd le. Készíts 8 ilyen csillagdarabot, majd a lehajtott részek mentén illeszd össze őket úgy, hogy csillag formát kapj. A ragasztópisztoly segítségével érdemes rögzítened a csillagot, nehogy szétcsússzon, miután felteszed a helyére.

Lebegő gyertyás karácsonyi dekor

Ennek elkészítéséhez szükséged lesz 3 üvegvázára, fenyőágakra, piros bogyókra és úszógyertyákra. Tedd a fenyőágat, majd a bogyókat a vázába, majd öntsd fel vízzel. Ezután már csak az úszó gyertyákat kell a váza tetejére raknod, és el is készültél a különleges karácsonyi gyertyatartóddal.  

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.