Forrás: Getty

Így lesz trendi a szürke alapszínű konyha

Egyensúly kontrasztos bútorokkal

Sötét és világos tónusok tudatos kontrasztjával tudod a leginkább kiemelni a szürke szín szépségét. Ha a padló például sötét, akkor tökéletes lesz a középszürke konyhabútor egészen világos fallal. Amennyiben sötétszürke konyhaszekrényt szeretnél, érdemes fontolóra venned a világosabb pultot – és fordítva. A szürke egyhangúságát könnyen megtörheted arany- vagy ezüstszínű fogantyúkkal, esetleg fényes fehér felületekkel.

Egy kis melegség

Mivel a szürke hideg szín, könnyen barátságtalan összhatást kelthet még egy látszólag gondosan kialakított enteriőr is. A meleg árnyalatok és a puha felületek egyaránt segítenek oldani ezt a fajta ridegséget. Fás jellegű, natúr színekkel és anyagokkal egyszerűen nem lehet mellé nyúlni, hiszen a szürkével kölcsönösen hangsúlyozzák egymás karakterét.

Így lesz trendi a szürke alapszínű konyha
Forrás: Getty

Megfelelő szaniterek

A mosogató és a csaptelep alapvetően meghatározhatja a konyha hangulatát. Ha igazán otthonos és trendi szürke alapszínű konyhát szeretnél, fontolóra veheted a meleg árnyalatú – például sárga arany vagy rózsaarany – csaptelepeket, és talán a hagyományos alumíniumszürke mosogatótálcától is eltekinthetsz. Így talán még a mosogatáshoz is megjön a kedved!

Így lesz trendi a szürke alapszínű konyha
Forrás: Getty Functional, modern and bright one wall kitchen with black and wooden cabinets. Wooden dining table and black modern chairs are placed next to a big panoramic windows. Vintage, big, lighting fixture. Dark rustic stone tile flooring. Summer scene.

Gondosan kiválasztott konyhai gépek

A konyhai gépek ugyancsak kulcsfontosságúak az enteriőr egyensúlyának szempontjából. Sütőből, hűtőből és mosogatógépből természetesen választhatsz beépíthető megoldásokat, de ne feledd, hogy a szem előtt hagyott kisebb gépek is számítanak! Logikus feltételezés, hogy egy szürke alapszínű konyhába leginkább inox gépek illenek, de lehet, hogy így már túl sok a hideg szín. Mérlegelj!

A szürke padlónak, falnak és konyhabútornak remek színfoltja lehet például egy szabadonálló piros hűtő – főleg akkor, ha ez a merész szín a kisebb gépekben vagy a konyhai kiegészítőkben is visszaköszön.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.