Így lesz télies hangulatú a hálószoba – Ezeket a tippeket fogadd meg!

Így lesz télies hangulatú a hálószoba – Ezeket a tippeket fogadd meg!

Télen mindig búcsút intünk a légies és könnyed anyagoknak, és ismét előtérbe kerülnek a puha takarók, melyek melegséggel töltik meg az otthonunkat. Ezt a hatást tovább fokozhatjuk az alábbi tippekkel, melyeket jelen esetben a hálószobában tudunk alkalmazni.

Ötletládához ad!

Sötét ágyneműhuzat

A háló központi eleme az ágy, ami többek közt annak is köszönhető, hogy ez az egyik legnagyobb bútor a szobában. Épp ezért nagymértékben befolyásolja a helyiség hangulatát. Ha ”téliesíteni” szeretnénk a hálót, akkor ennek egyik legegyszerűbb módja a sötét ágyneműhuzatok használata. Ezektől nem csak elegánsabb, hanem kényelmesebb hatása is lesz a szobának.

Textúrák keverése

Az olyan textilek, mint például a párnák és az ágytakarók, szintén nagy hatással vannak az adott szoba hangulatára. Mivel ősszel és télen imádunk az ágyban fekve olvasni vagy tévét nézni, fokozott figyelmet kell szánnunk a megfelelő puha és meleg takarók és párnák beszerzésére. Ehhez választhatunk műszörméből, bársonyból vagy kötött anyagokból készült textileket. Természetesen a padlóról se feledkezzünk meg: terítsünk le oda egy pihe-puha szőnyeget.

Gyertyák

A gyertyák egyet jelentenek a meghitt hangulattal, így ezekre is szükségünk lesz. Válasszunk illatgyertyákat, melyek az orrunkat is kényeztetik. Arra azonban figyeljünk, hogy ne csak egy darabot tegyünk a hálóba, hanem inkább csoportosítsunk többet, így sokkal nagyobb hatásuk lesz.

Kiegészítők

Természetesen a többi kiegészítőről sem feledkezhetünk meg! Akasszunk fel pár fényfüzért, helyezzünk el egy feltűnő vázát. De ezek mindenféleképpen passzoljanak a hálószoba színvilágához, hiszen így lesz egységes és harmonikus az összkép.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin