Forrás: Getty

Időtálló falburkolat ötletek – Így legyen trendi a lakásod idén és jövőre is

Utánajártunk, mi megy a falakra 2024-ben. Jöjjenek a legdivatosabb falburkolat ötletek.

Falburkolat ötletek

1. Pasztell vagy természetes színű falfestés

A falfestés a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja annak, hogy új színt és hangulatot kölcsönözz a falaidnak. Idén a pasztellszínek, a természeti tónusok és az absztrakt minták a legdivatosabbak. A pasztellek nyugodt és visszafogott hangulatot hoznak a lakásodba, a természetes színek pedig olyan érzést keltenek majd, mintha a szabadban lennél.

Időtálló falburkolat ötletek – Így legyen trendi a lakásod idén és jövőre is
Forrás: Getty

2. Falburkolat ötletek tapétával

A tapéta egy másik remek lehetőség, ha egyedi és látványos falburkolatot szeretnél. Most a 3D-s tapéták, a geometriai minták és a virágmintás tapéták a legnépszerűbbek. A 3D-s vagy geometriai minták inkább a modern lakások nappalijába valók, mivel egy egyszerű falat is könnyen izgalmassá és mozgalmassá tesznek. De ha inkább természetesebb és megszokottabb tapétát szeretnél, akkor idén a falburkolat ötletek közül a virágmintás tapéta a leginkább neked való.

3. Kőburkolat

A kőburkolat egy időtlen és elegáns megoldás, ami bármilyen stílusú otthonba illik. Napjainkban a természetes kő mellett a műkő is egyre népszerűbb. A természetes kő sokkal inkább egy kültérre való burkolat, ennek ellenére a lakásban is használható. A műkő viszont bárhol jól tud mutatni, így ha a természetes követ annyira nem tartod jónak, akkor utóbbi lesz a neked való burkolat.

4. Faburkolat

A faburkolat melegséget és természetességet visz a lakásba. Régen is készültek faburkolatok a lakásba, de azok manapság már nagyon retronak hatnak. Viszont jó hír, hogy megvannak a modern megfelelőik. Most épp a sötétebb fafajták, a mintás faburkolat és a rusztikus faburkolat a felkapottak.

Időtálló falburkolat ötletek – Így legyen trendi a lakásod idén és jövőre is
Forrás: Getty

5. Művészi vagy fotós falfestés

A művészeti falfestés igazán látványos megoldás, ami egyedi hangulatot kölcsönöz a falaidnak. Ha nyugodt és békés hangulatot szeretnél a lakásodba, akkor választhatsz egy absztrakt mintát. Ha inkább a természetközeli hangulatot szereted, akkor egy figuratív képre szavazz, például egy erdőt, egy tengert vagy egy állatot brázoló alkotást. Egy modern lakásba pedig leginkább egy városról készült fotó a jó megoldás.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.