Hálószoba berendezése – Ez a 3 legnagyobb trend 2022-ben

Hálószoba berendezése – Ez a 3 legnagyobb trend 2022-ben

Már vége azoknak az időknek, amikor csak aludni jártunk a hálószobába. Ma már sokkal többről szól ez a helyiség, ezért annyira fontos, hogy a kényelmet és harmóniát sugározzon.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A mai napig vannak olyan emberek, akik nem fektetnek nagy hangsúlyt a hálószoba berendezésére, azaz csak az elengedhetetlen bútorokat helyezik el benne. Tény, hogy egy ilyen berendezésű helyiségben semmi sem tereli el a figyelmet az alvásról, viszont az is biztos, hogy ennyitől nem feltétlenül fogod komfortosan érezni magadat, ami pedig nagyban ront az alvás minőségén. A színek bútorok és textilek köztudottan befolyással vannak ránk és az érzelmeinkre, ezért annyira lényeges, hogy pozitív hatással legyen rád ez a szoba. Ha meg szeretnéd megváltoztatni a hálószoba hangulatát, akkor az alábbi trendeket tartsd szem előtt.

#1 trend – Ágy fejtámlával

Ha az ágyad nem rendelkezik fejtámlával, akkor mindig párnákat kell a hátad mögé tenned, ha fel szeretnél ülni. Ennek azonban vége, ugyanis 2022-ben a fejtámlában végződő fekhelyek a legdivatosabbak. Ez többek között azzal is magyarázható, hogy anyagtól, színtől és kialakítástól függően a legegyszerűbb ágyat is különlegessé varázsolhatja egy fejtámla. Minden megengedett, ami tetszik, ne fogd vissza magadat.

#2 trend – Természetes anyagok

A konyhához és fürdőszobához hasonlóan a hálóban is előtérbe kerülnek a természetes anyagok. A fából készült bútorok és dekorációk rendkívül kedveltek, továbbá melegséggel töltik meg a teret. A textíliák esetében a természetközeli színek kapnak reflektorfényt – leginkább a zöld és annak árnyalatai.

#3 trend – Fenntarthatóság

A globális felmelegedés a lakberendezésre is rányomta a bélyegét, így az utóbbi években ezen a területen is egyre fontosabb a fenntarthatóság. Ez a hálószoba esetén is igaz! A modern technológiáknak és gyártási folyamatoknak köszönhetően számos fenntartható textilt, bútort és dekorációt találsz a boltok polcain, így bőven van miből válogatni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin