Hálószoba berendezése – Ez a 3 legnagyobb trend 2022-ben

Hálószoba berendezése – Ez a 3 legnagyobb trend 2022-ben

Már vége azoknak az időknek, amikor csak aludni jártunk a hálószobába. Ma már sokkal többről szól ez a helyiség, ezért annyira fontos, hogy a kényelmet és harmóniát sugározzon.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A mai napig vannak olyan emberek, akik nem fektetnek nagy hangsúlyt a hálószoba berendezésére, azaz csak az elengedhetetlen bútorokat helyezik el benne. Tény, hogy egy ilyen berendezésű helyiségben semmi sem tereli el a figyelmet az alvásról, viszont az is biztos, hogy ennyitől nem feltétlenül fogod komfortosan érezni magadat, ami pedig nagyban ront az alvás minőségén. A színek bútorok és textilek köztudottan befolyással vannak ránk és az érzelmeinkre, ezért annyira lényeges, hogy pozitív hatással legyen rád ez a szoba. Ha meg szeretnéd megváltoztatni a hálószoba hangulatát, akkor az alábbi trendeket tartsd szem előtt.

#1 trend – Ágy fejtámlával

Ha az ágyad nem rendelkezik fejtámlával, akkor mindig párnákat kell a hátad mögé tenned, ha fel szeretnél ülni. Ennek azonban vége, ugyanis 2022-ben a fejtámlában végződő fekhelyek a legdivatosabbak. Ez többek között azzal is magyarázható, hogy anyagtól, színtől és kialakítástól függően a legegyszerűbb ágyat is különlegessé varázsolhatja egy fejtámla. Minden megengedett, ami tetszik, ne fogd vissza magadat.

#2 trend – Természetes anyagok

A konyhához és fürdőszobához hasonlóan a hálóban is előtérbe kerülnek a természetes anyagok. A fából készült bútorok és dekorációk rendkívül kedveltek, továbbá melegséggel töltik meg a teret. A textíliák esetében a természetközeli színek kapnak reflektorfényt – leginkább a zöld és annak árnyalatai.

#3 trend – Fenntarthatóság

A globális felmelegedés a lakberendezésre is rányomta a bélyegét, így az utóbbi években ezen a területen is egyre fontosabb a fenntarthatóság. Ez a hálószoba esetén is igaz! A modern technológiáknak és gyártási folyamatoknak köszönhetően számos fenntartható textilt, bútort és dekorációt találsz a boltok polcain, így bőven van miből válogatni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin