Forrás: Getty

Hálószoba berendezése – Ez a 3 legnagyobb trend 2022-ben

A mai napig vannak olyan emberek, akik nem fektetnek nagy hangsúlyt a hálószoba berendezésére, azaz csak az elengedhetetlen bútorokat helyezik el benne. Tény, hogy egy ilyen berendezésű helyiségben semmi sem tereli el a figyelmet az alvásról, viszont az is biztos, hogy ennyitől nem feltétlenül fogod komfortosan érezni magadat, ami pedig nagyban ront az alvás minőségén. A színek bútorok és textilek köztudottan befolyással vannak ránk és az érzelmeinkre, ezért annyira lényeges, hogy pozitív hatással legyen rád ez a szoba. Ha meg szeretnéd megváltoztatni a hálószoba hangulatát, akkor az alábbi trendeket tartsd szem előtt.

#1 trend – Ágy fejtámlával

Ha az ágyad nem rendelkezik fejtámlával, akkor mindig párnákat kell a hátad mögé tenned, ha fel szeretnél ülni. Ennek azonban vége, ugyanis 2022-ben a fejtámlában végződő fekhelyek a legdivatosabbak. Ez többek között azzal is magyarázható, hogy anyagtól, színtől és kialakítástól függően a legegyszerűbb ágyat is különlegessé varázsolhatja egy fejtámla. Minden megengedett, ami tetszik, ne fogd vissza magadat.

#2 trend – Természetes anyagok

A konyhához és fürdőszobához hasonlóan a hálóban is előtérbe kerülnek a természetes anyagok. A fából készült bútorok és dekorációk rendkívül kedveltek, továbbá melegséggel töltik meg a teret. A textíliák esetében a természetközeli színek kapnak reflektorfényt – leginkább a zöld és annak árnyalatai.

#3 trend – Fenntarthatóság

A globális felmelegedés a lakberendezésre is rányomta a bélyegét, így az utóbbi években ezen a területen is egyre fontosabb a fenntarthatóság. Ez a hálószoba esetén is igaz! A modern technológiáknak és gyártási folyamatoknak köszönhetően számos fenntartható textilt, bútort és dekorációt találsz a boltok polcain, így bőven van miből válogatni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.