Forrás: Getty

Francia erkély ötletek – Ennyi mindenre használhatod otthonod elsőre feleslegesnek tűnő szegletét

Dekoratív francia erkély ötletek

  • Virágos kert

Mindig is szerettél volna virágos kertet? Használd ki a francia erkélyedet! Számos korlátra szerelhető virágosládát lehet kapni a boltokban, úgyhogy palántázásra fel! A szobából is üde színfoltként fognak tűnni a növények, valamint ezzel még a társasház külső megjelenéséhez is hozzátehetünk.

  • Fénysorok

Az estéket hangulatosabbá tehetjük, ha a francia erkély korlátjára tekerünk fénysorokat. Az egyszínű, meleg színek is jól működnek, azonban választhatunk játékosabb dekorációt, például színes fényeket vagy olyan fénysort, amelyen dekorációs villanykörték vagy lampionok vannak.

  • Fali dekor textília

A fali kárpitok vagy fali takarók szuperek arra, hogy a pici tereket feldobjuk, ugyanis csak függőlegesen foglalnak helyet. A régebbi darabokat, amelyeket nem sajnálunk az eső elől, akár kiaggathatjuk a francia erkély rácsaira, ezzel is személyesebbé téve ezt az apró teret. Ha üveggel borított az erkély, akkor is van lehetőségünk dekorálni, textília helyett díszes fóliákat, burkolatokat is feltehetünk.

Hasznos francia erkély ötletek

  • Teregető

A hasznos francia erkély ötletek sztárja a szárogató, hiszen a többség csupán erre használja kicsike kilépőjét. Bár nem a hagyományos teregetőt tehetjük ki, hiszen nem fér oda, speciálisan ilyen erkélyre készült szárítót azonban olcsón be lehet szerezni. A korlátra lehet felerősíteni, a kiteregetett ruhák biztonságát pedig csipeszekkel tudjuk garantálni.

  • Tároló

Ha akkora francai erkélyed van, hogy ki is lehet lépni rá, akkor kisebb tárolószekrény vagy tárolóláda is odafér. Az enyhébb időkben itt tárolhatjuk a zöldségeket vagy akár a takarítóeszközöket is. A szerszámok egy részének sem lesz semmi baja, ha a francia erkélyre száműzzük őket.

  • Fűszeres kert

Még a francia erkélyek is alkalmasak arra, hogy fűszernövényeket termesszünk rajta. Az oregánó, a bazsalikom vagy a kakukkfű tavasztól őszig boldogan eléldegél balkonládákban is, ezért bolondítsuk meg ételeinket az erkélyen termett, bio fűszerekkel.

  • Fényesebb szoba

Fényesebbé tehetjük a szobát, ha hófehérre festjük a francia erkély korlátját. A sötét téli hónapokban minden plusz fényforrás számít, ezért megéri rávenni magunkat, és DIY módon kivilágosítani a francia erkélyt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.