Francia erkély ötletek – Ennyi mindenre használhatod otthonod elsőre feleslegesnek tűnő szegletét

Francia erkély ötletek – Ennyi mindenre használhatod otthonod elsőre feleslegesnek tűnő szegletét

A francia erkéllyel az emberek többsége nem is foglalkozik, hiszen általánosságban azt hisszük, teljesen felesleges és kihasználhatatlan része a lakásnak. Szeretnénk ezt most megcáfolni! A következő francia erkély ötletek bizonyítják, hogy mégsem teljesen felesleges otthonod ezen szeglete.

Ötletládához ad!

Dekoratív francia erkély ötletek

  • Virágos kert

Mindig is szerettél volna virágos kertet? Használd ki a francia erkélyedet! Számos korlátra szerelhető virágosládát lehet kapni a boltokban, úgyhogy palántázásra fel! A szobából is üde színfoltként fognak tűnni a növények, valamint ezzel még a társasház külső megjelenéséhez is hozzátehetünk.

  • Fénysorok

Az estéket hangulatosabbá tehetjük, ha a francia erkély korlátjára tekerünk fénysorokat. Az egyszínű, meleg színek is jól működnek, azonban választhatunk játékosabb dekorációt, például színes fényeket vagy olyan fénysort, amelyen dekorációs villanykörték vagy lampionok vannak.

  • Fali dekor textília

A fali kárpitok vagy fali takarók szuperek arra, hogy a pici tereket feldobjuk, ugyanis csak függőlegesen foglalnak helyet. A régebbi darabokat, amelyeket nem sajnálunk az eső elől, akár kiaggathatjuk a francia erkély rácsaira, ezzel is személyesebbé téve ezt az apró teret. Ha üveggel borított az erkély, akkor is van lehetőségünk dekorálni, textília helyett díszes fóliákat, burkolatokat is feltehetünk.

Hasznos francia erkély ötletek

  • Teregető

A hasznos francia erkély ötletek sztárja a szárogató, hiszen a többség csupán erre használja kicsike kilépőjét. Bár nem a hagyományos teregetőt tehetjük ki, hiszen nem fér oda, speciálisan ilyen erkélyre készült szárítót azonban olcsón be lehet szerezni. A korlátra lehet felerősíteni, a kiteregetett ruhák biztonságát pedig csipeszekkel tudjuk garantálni.

  • Tároló

Ha akkora francai erkélyed van, hogy ki is lehet lépni rá, akkor kisebb tárolószekrény vagy tárolóláda is odafér. Az enyhébb időkben itt tárolhatjuk a zöldségeket vagy akár a takarítóeszközöket is. A szerszámok egy részének sem lesz semmi baja, ha a francia erkélyre száműzzük őket.

  • Fűszeres kert

Még a francia erkélyek is alkalmasak arra, hogy fűszernövényeket termesszünk rajta. Az oregánó, a bazsalikom vagy a kakukkfű tavasztól őszig boldogan eléldegél balkonládákban is, ezért bolondítsuk meg ételeinket az erkélyen termett, bio fűszerekkel.

  • Fényesebb szoba

Fényesebbé tehetjük a szobát, ha hófehérre festjük a francia erkély korlátját. A sötét téli hónapokban minden plusz fényforrás számít, ezért megéri rávenni magunkat, és DIY módon kivilágosítani a francia erkélyt.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin