Francia erkély ötletek – Ennyi mindenre használhatod otthonod elsőre feleslegesnek tűnő szegletét

Francia erkély ötletek – Ennyi mindenre használhatod otthonod elsőre feleslegesnek tűnő szegletét

A francia erkéllyel az emberek többsége nem is foglalkozik, hiszen általánosságban azt hisszük, teljesen felesleges és kihasználhatatlan része a lakásnak. Szeretnénk ezt most megcáfolni! A következő francia erkély ötletek bizonyítják, hogy mégsem teljesen felesleges otthonod ezen szeglete.

Ötletládához ad!

Dekoratív francia erkély ötletek

  • Virágos kert

Mindig is szerettél volna virágos kertet? Használd ki a francia erkélyedet! Számos korlátra szerelhető virágosládát lehet kapni a boltokban, úgyhogy palántázásra fel! A szobából is üde színfoltként fognak tűnni a növények, valamint ezzel még a társasház külső megjelenéséhez is hozzátehetünk.

  • Fénysorok

Az estéket hangulatosabbá tehetjük, ha a francia erkély korlátjára tekerünk fénysorokat. Az egyszínű, meleg színek is jól működnek, azonban választhatunk játékosabb dekorációt, például színes fényeket vagy olyan fénysort, amelyen dekorációs villanykörték vagy lampionok vannak.

  • Fali dekor textília

A fali kárpitok vagy fali takarók szuperek arra, hogy a pici tereket feldobjuk, ugyanis csak függőlegesen foglalnak helyet. A régebbi darabokat, amelyeket nem sajnálunk az eső elől, akár kiaggathatjuk a francia erkély rácsaira, ezzel is személyesebbé téve ezt az apró teret. Ha üveggel borított az erkély, akkor is van lehetőségünk dekorálni, textília helyett díszes fóliákat, burkolatokat is feltehetünk.

Hasznos francia erkély ötletek

  • Teregető

A hasznos francia erkély ötletek sztárja a szárogató, hiszen a többség csupán erre használja kicsike kilépőjét. Bár nem a hagyományos teregetőt tehetjük ki, hiszen nem fér oda, speciálisan ilyen erkélyre készült szárítót azonban olcsón be lehet szerezni. A korlátra lehet felerősíteni, a kiteregetett ruhák biztonságát pedig csipeszekkel tudjuk garantálni.

  • Tároló

Ha akkora francai erkélyed van, hogy ki is lehet lépni rá, akkor kisebb tárolószekrény vagy tárolóláda is odafér. Az enyhébb időkben itt tárolhatjuk a zöldségeket vagy akár a takarítóeszközöket is. A szerszámok egy részének sem lesz semmi baja, ha a francia erkélyre száműzzük őket.

  • Fűszeres kert

Még a francia erkélyek is alkalmasak arra, hogy fűszernövényeket termesszünk rajta. Az oregánó, a bazsalikom vagy a kakukkfű tavasztól őszig boldogan eléldegél balkonládákban is, ezért bolondítsuk meg ételeinket az erkélyen termett, bio fűszerekkel.

  • Fényesebb szoba

Fényesebbé tehetjük a szobát, ha hófehérre festjük a francia erkély korlátját. A sötét téli hónapokban minden plusz fényforrás számít, ezért megéri rávenni magunkat, és DIY módon kivilágosítani a francia erkélyt.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Tipp A 7 leggyakoribb lakberendezési hiba – Így kerüld el őket

Az emberek többsége azért nem vállalkozik szívesen lakása dekorálására, mert attól fél, hogy legnagyobb igyekezete ellenére és sok pénzt beleölve is nagyon mellélő. Csokorba szedtük a hét legnagyobb lakásdíszítési bakit, amit odahaza elkövethetsz, hogy ezek ismeretében nagyobb önbizalommal és jó irányból közelítve láthass neki az átalakításnak.

Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin