Forrás: Getty

Ezekkel a megoldásokkal nincs többé koszos fuga a fürdődben

A fugamentes fürdőszoba előnyei

Egy olyan fürdő, amiben egyáltalán nincs fuga, több előnnyel is bír. Mind közül az egyik legfontosabb, hogy tágasabbnak tűnik a tér. Ezen kívül a padló és a fal közötti átmenet sokkal lágyabb, aminek hála a kis alapterületű helyiségekbe remek választás. No, meg persze nagy előny, hogy foga hiányában gyorsabban végzel a takarítással, ráadásul ez egy higiénikusabb megoldás, hiszen eggyel kevesebb felületen tud megragadni a kosz és a vízkő, így a penésznek is kisebb az esélye.

A fugamentes fürdőszoba hátrányai

A fugamentes fürdőnek van azonban egy nagy hátránya. Ilyen esetben ugyanis főként természetes anyagokat szoktak használni, melyekre kell egy speciális záróréteg, hogy ne tegyen bennük kárt bennük a nedvesség. Amennyiben erre nem szánsz pénzt és energiát, akkor átvizesedhet a fal és a padló, ami számos problémát eredményezhet.

Ezeket az anyagokat használhatod a fürdődben – fuga nélkül

Mit szólnál a mészvakolathoz?

Ha minden vágyad egy fugamentes fürdő, akkor a mészvakolat tökéletes választás lehet számodra, főleg akkor, ha szereted a mediterrán országokra jellemző fürdőszobák hangulatát. A mészvakolat nemcsak a penésszel szemben ellenálló, de káros anyagokat sem bocsát ki.

Tapéta a fürdőbe?

Csempe helyett tapétát is tehetsz a falra, de ebben az esetben mindenféleképp olyan anyagból készüljön, amiben nem tesz kárt a nedvesség. Ilyen például a vinyl, az üvegszál és a vlies. Ezek mind lemoshatók, és ellenállnák a vízgőznek. Ennek ellenére nem javasolt a kád, a mosdó és a zuhanyzó közelében használni ezeket.

A Beton Ciré is jó választás lehet

A glettbeton egy finom vakolat, amely szürke színével az ipari stílust idézi meg a fürdőszobádban – de más árnyalatban is kapható. Ha megfelelő záróréteggel látod el, nem tesz benne kárt a vízgőz, sőt, akkor sincs baj, ha lespricceled vízzel. Ez egyben azt is jelenti, hogy olyan helyeken is használhatod, ahol közvetlenül éri víz – így például a zuhanyzóban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.