Forrás: Getty

Ezek a legmenőbb csempetrendek 2024-ben

1. Kékcsempe

A delfti csempe (vagy más néven kékcsempe) története még a XVI. századra nyúlik vissza, amikor a Nagy-Britanniában és Hollandiában letelepedő flandriai fazekasok „importálták” az itáliai majolika technikát. Noha mai szemmel nézve is gyönyörű megoldásról van szó, akkoriban inkább a praktikussága miatt hódított: mindenki ilyen könnyen takarítható felületre vágyott.

Ezek a legmenőbb csempetrendek 2024-ben
Forrás: Getty

2. Szabálytalan felületek

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak színekben és formákban gondolkodnak, ha csempeválasztásról van szó. Pedig a felület is éppolyan fontos! Mostanában nem a sima, hanem a szabálytalan tapintású felületek hódítanak. A hagyományos, simán fénylő csempe kiment a divatból, mert a szabálytalan megoldásokhoz képest egyhangú.

3. Régi klasszikusok új elrendezésben

A fekete és fehér kockák szabályos, sakktáblaszerű váltakozása idejétmúltnak tűnik. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a fekete-fehér klasszikus párosítása ne lenne trendi! Sőt, nagyon is az, csak éppen más elrendezésben. A pepita helyett gondolkodj inkább más, akár egész falas mintában: nem kell minden sornak, falnak és felületnek egyformának lennie!

Ezek a legmenőbb csempetrendek 2024-ben
Forrás: Getty

4. Merészebb színek és minták

Csempével nemcsak klasszikus hatást érhetsz el. Arra is adott a lehetőség, hogy vakmerő és formabontó legyél! 2024-ben hódítanak a vidám, élénk színek és minták, amik játékos összhatást biztosítanak az enteriőrnek. A merész csempe feldobja például a semleges színű falakat, ráadásul kiemeli a natúr árnyalatú bútorokat.

5. Csíkok

A kockás elrendezés már nem divat, de a csíkos igen! Egy élénkebb szín például remekül harmonizál a fehérrel. A csíkozás éppúgy lehet függőleges, mint vízszintes – attól függően, hogy milyen irányban szeretnéd elsősorban tágítani a teret. Nagyszerű megoldás, ha csak a zuhanyzó vagy egy másik falfelület kap ilyen feltűnő csíkozást, mert kiemeli a többi esztétikáját – akkor is, ha azok egyszínűek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.