Forrás: Getty

Ennek az 5 tippnek hála mindenhova gyorsan megtalálod a legjobb falszínt

1. Vizsgáld meg a szoba funkcióit és használóját

A helyiség analizálása során van néhány kérdés, ami segít meghatározni az alapokat:

  • Mi szoba fő feladata?
  • Milyen gyakran használjátok a szobát?
  • Ki a szoba „gazdája”?

2. Nevezd meg a kívánt stílust és összhatást

Könnyebb dolgod lesz a falszín kiválasztásakor, ha meghatározod, milyen stílusú és hangulatú teret szeretnél kialakítani.

Például a dolgozószobába olyan élénkítő, inspiráló színek jöhetnek szóba, mint a barna vagy a citromsárga. Ha viszont egyszerű, letisztult végeredményt szeretnél, akkor érdemes a fehér vagy a szürke különböző árnyalatai közül válogatnod.

3. Vedd figyelembe a bútorokat

Ha nem tervezed az egész szoba felújítását, csupán a falak festése van soron, akkor a falszín kiválasztásakor ne feledkezz meg a meglévő bútorok stílusáról és színéről sem. Egy élénk színű fotel vagy egy különleges komód segíthet a tökéletes árnyalat kiválasztásában.

4. Számolj a fénnyel és világítással is

A kiválasztott szín csak akkor fog igazán érvényesülni a szobában, ha a fényviszonyokkal is számolsz. Ha a kicsi ablakok miatt kevés természetes fény jut be a térbe, akkor nem érdemes a sötét tónusok közül válogatni, ellenben a világos színek segítenek világosabbá és barátságosabbá tenni a szobát.

5. Ne feledkezz meg a legfontosabb dizájn szabályról

A lakberendezésben ismert 60:30:10 szabály sokat segíthet a falszín kiválasztásakor. A szabály szerint a palettán belül a legdominánsabb színt a tér 60 százalékában, a másodlagos színt a tér 30 százalékában, az accent, azaz „díszszínt” pedig a tér 10 százalékában kell használni a harmonikus végeredmény érdekében.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.