Forrás: Getty

Egy divatos otthon 6 kötelező eleme

1. Feltűnő lámpa

Teljesen mindegy, hogy álló, asztali vagy mennyezetilámpáról van szó, a választott darab legyen különleges és egyben funkcionálisis. Olyat érdemes beszerezned, ami megfelel a saját ízlésednek, de emellett olyanklasszikus a formavilága, hogy bármilyen stílusú szobában jól mutat. Ez egybenazt is jelenti, hogy nem kell állandóan cserélgetned, ugyanis sokáig divatosmarad, így akár egy nagyobb összeget is rászánhatsz.

2. Szobanövény

A szobanövények ereje óriási, hiszen élettel töltik meg ateret, hangulatosabbá teszik azt, és a levegőt is tisztítják. Olyat válassz,aminek a gondozása nem jelent kihívást, és a szobában is jól mutat.Természetesen ne csak a növény fajtájára helyezz hangsúlyt, hanem a cserépreis, amibe beleteszed.

Egy divatos otthon 6 kötelező eleme
Forrás: Getty

3. Természetes anyagok

A bőr, pamut, vászon, gyapjú, fa és a szizál mind olyananyagok, amelyek gyakran visszaköszönnek szépen kialakított belső terekben.Ennek oka, hogy textúrát és mélységet adnak a térnek. Válassz ilyen anyagokbólkészült vagy ilyen anyagokkal bevont bútorokat, szőnyegeket, textileket,kosarakat, függönyöket és dekorációkat, így sokkal divatosabb és stílusosabblesz az összhatás.

4. Hangsúlyos váza

Semmi sem emeli annyira egy szoba hangulatát, mint egycsokor virág egy stílusos vázában. Ha ezt te is pontosan tudod, időközönként bátranlepd meg magad egy csokorral. És válassz hozzá olyan vázát, ami kellően hangsúlyos.

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

5. Mutatós tárolók

A dobozok, kosarak és más tárolók sokat segítenek, ha aztszeretnéd, hogy mindig rendezett legyen az otthonod, és dekorációként semutolsók. Ehhez azonban arra is kell figyelned, hogy szép és stílusos darabokatválassz, melyek akár egy üres komódot is felértékelnek. Ezekbe a tárolókbaelpakolhatod a parfümjeidet, a sminkcuccaidat, illetve bármi mást, amit nemszeretnél, hogy szem előtt legyen.

6. Szőnyeg

Nem számít, hogy egy kis lakásban élsz vagy egy hatalmas házban, egy szőnyeg alapjaiban meg tudja változtatni annak hangulatát. Egy dologra érdemes figyelned: a méretre! Még akkor se válassz kicsi szőnyeget, ha a nagy faltól falig ér, ugyanis sokkal tágasabbnak fog tűnni a tér. Válassz egy puha plüss szőnyeget, ami némi luxushatást varázsol a szobába, továbbá ne félj a merész színektől. Bátran válassz akár egy erőteljes árnyalatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.