Forrás: Getty

Csíkos csempetrend a fürdőben – így vesd be, hogy időtálló legyen!

Tértágítás függőleges csíkokkal

A csíkok lényegében mindent átformálhatnak optikailag. Éppen ezért segíthetnek abban is, ha szeretnéd tágasabbnak mutatni és érezni a teret – ami lássuk be, gyakori igény a fürdőszobák esetében. Ha tehát apró fürdőszobád van, érdemes megfontolnod a függőleges csíkokat, például a fehér és egy hangsúlyos szín kombinációjával. A maximális hatás érdekében a padló és a fal csíkozása akár „egybe is olvadhat”, mert így akár egy alig néhány négyzetméteres fürdőt is kényelmes összhatásúvá varázsolhatsz azáltal, hogy nagyobbnak fog tűnni a belmagassága.

Fókuszpont csíkokkal

Ki mondta, hogy a csíkok kizárólag függőlegesek vagy vízszintesek lehetnek? Ha kétféle árnyalatú csempével dolgozol, akár mintákat is kirajzolhatsz vele. Az egyik legnagyobb trend, hogy a falon valamilyen egyszerű, mégis nagyszerű mintát adjon ki a hangsúlyos szín, például egyszerű vagy továbbgondolt négyszöget. A helyiség többi részében – akár a kád oldalán – pedig ugyanebből a két színből csíkok is lehetnek. A minta segít kijelölni a helyiség fókuszpontját, így tudatosan dönthetsz, hová szeretnéd irányítani a tekinteteket.

Vízszintes és függőleges együtt

Ha már a hagyományos függőleges és vízszintes csíkozás közötti döntésnél járunk: jó, ha tudod, hogy egyszerre akár mindkettőt is választhatod! Ha a falon függőleges csíkok vannak, a padlón pedig vízszintesek váltakoznak függőlegesekkel úgy, hogy a mintaváltozásnak térelhatároló funkciója is van, gyönyörű és izgalmas, mégis harmonikus végeredményre számíthatsz. https://www.instagram.com/p/B_rQkRUn-k4/

Színátmenet csíkokkal

Az egyik leggyönyörűbb csempetrend, hogy a padlóra és a falra választott két színnek a fal alsó szakaszán van egy csíkos átmenete. Ha például a padlóra halványsárgát álmodsz meg, a falra pedig szürkét, akkor a vízszintesen futó szürke-sárga csíkok pompásan mutatnak majd – például a fürdőszobatükör magasságáig, de természetesen más határt is kijelölhetsz nekik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.