Forrás: Getty

A legjobb színkombinációk kis lakáshoz

Ne félj a sötét árnyalatoktól!

Noha az első gondolatod az lehet, hogy egy kis lakást érdemes egyszerűen csupa fehérre festeni – hiszen a fehér eleve tágasabbnak mutatja a teret –, a szakértők ezzel nem feltétlenül értenek egyet. A sötétebb, karakteres színek ugyanis igazán egyedi és otthonos hangulatot kölcsönözhetnek az enteriőrnek, ráadásul világosabbakkal megfelelően kombinálva még nagyobbnak is mutatják az otthonodat. Ha például sötét falakban és a fehér valamelyik árnyalatában pompázó plafonban gondolkodsz, akkor „felfelé végtelen” hatást érhetsz el.

Púderrózsaszín sötéttel

Ha a sötét falak távol állnak tőled, megteheted például, hogy a falakat valamilyen kellemes pasztell árnyalatúra fested, például púderrózsaszínre, a nyílászáróknak és a szegélyléceknek pedig egy karakteres, mélyebb árnyalatot választasz. Persze, az is pompásan mutat, ha a sötét falakat púderrózsaszín bútorokkal vagy kiegészítőkkel lágyítod.

A legjobb színkombinációk kis lakáshoz
Forrás: Getty

Extravagáns ékkő árnyalatok

Smaragd, zafír, rubint, ametiszt, rózsakvarc… Ezek az igéző színek nemcsak ékszer formában mutatnak jól, hanem a lakásban is. Ha a színkeréken egymással szemközt álló, vagyis kontrasztos árnyalatokat választasz, olyan igéző kombinációkra lelhetsz, amiknek köszönhetően a legkisebb garzon is úgy nézhet ki, mintha egy lakberendezési magazin oldalairól kelt volna életre. Legyen szó kékről, zöldről, pirosról, liláról vagy bármilyen mély tónusról, ha szereted a vagány összhatást, akkor biztosan nem fognak csalódást okozni.

Meleg semleges színek együtt

Túl merésznek találod a fenti ötleteket, és valami visszafogottabbat éreznél igazán otthonosnak? Jó hír, hogy apró lakásban is remekül működnek együtt a meleg semleges árnyalatok. Főleg akkor, ha függőlegesen felosztod velük a teret, és a fal alsó része a legtelítettebb, hogy aztán egy világosabb árnyalaton keresztül eljuss a fehér vagy igen halvány pasztell plafonig. Ezzel a trükkel megint csak tágíthatod a teret, ám ne feledd, hogy a meleg semlegesek mellé akár egy vagy két hangsúlyos színt is bevethetsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.