Forrás: Getty

A legjobb kandallódíszítési tippek karácsonyra

1. Örökzöld minden mennyiségben

A karácsonyi girlandok a lakás bármely pontján könnyen bevethető és meseszép dekorációs elemek lehetnek – akár a karácsonyfa vizuális kiterjesztéseként. Mivel azonban a kandalló eleve a helyiség optikai fókuszpontja, először nézd meg, hogy a biztonságosan ráerősített girland milyen összhatást nyújt önmagában. Könnyen lehet ugyanis, hogy díszítés nélkül vagy minimális díszítéssel még szebb, mint teleaggatva.

2. Minimalista dekorelemek

A kandallód stílusától függetlenül garantált tény, hogy néhány letisztult díszítőelemmel nem nyúlhatsz mellé. Ezek segítenek kiemelni a kandalló eleve adott szépségét, és olyan keretet adnak a tűznek, hogy nem vonják el róla a figyelmet. Az egyszerű girlandok, egy-egy visszafogott óriás mikulászokni vagy minimalista gyertyatartó mind pompásak erre a célra.

3. A változatosság gyönyörködtet

Akár kevés díszítőelemet szeretnél, akár sokat, a változatosság mindenképpen egyedi és izgalmas összhatást kelt. Ha például odavagy a gyertyákért, szerezz be különböző méretűeket és formájúakat a kandallópárkányra!

A legjobb kandallódíszítési tippek karácsonyra
Forrás: Getty

4. Képek és keretek a középpontban

A kandallópárkány ideális hely a családi fényképek felvonultatására. Gondolkodj el rajta, hogy esetleg lecseréled a képkereteket, vagy éppen ünnepi díszbe öltözteted őket! Ezzel az egyszerű lépéssel máris megújult látványt kölcsönözhetsz az enteriőrnek.

A legjobb kandallódíszítési tippek karácsonyra
Forrás: Getty

5. Fő a biztonság!

Bármilyen karácsonyi kandallódekor mellett döntesz, az esztétikumnál is fontosabb a biztonság, vagyis az, hogy semmilyen díszítőelem ne legyen a tűz közvetlen közelében. Amennyiben hálózati áramforrásról működtetett fényfüzért is használsz, a kábel biztonságos elhelyezkedésére is ügyelj! A biztonsági kandallórács alapvetően sok bajtól megvédhet, ám érdemes szem előtt tartanod, hogy a gyerekek és a házi kedvencek is „átrendezhetik” a dekorációt, így feltétlen

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.