A lakberendezők titkai – Ez az 5 dolog segít azt a látszatot kelteni, mintha profi tervezte volna otthonodat

A lakberendezők titkai – Ez az 5 dolog segít azt a látszatot kelteni, mintha profi tervezte volna otthonodat

Dizájnos otthont szeretnél, de nem futja lakberendezőre? Vedd kezedbe az irányítást!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A lakberendezőket nem mindenki engedheti meg magának az összehangolt, sikkes enteriőr érdekében. Valójában nincs is mindenkinek szüksége profira, hiszen van pár trükk, melyek alkalmazásával elérhetjük a dizájnos hatást dizájner nélkül. Sokkal koherensebb eredményt érhetünk el, ha ezt az 5 szempontot figyelembe vesszük otthonunk berendezésekor.

1. Inspirálódj a profiktól

Még a lakberendezők is szeretnek egymás munkáiból inspirálódni, ezért nekünk is erősen ajánlott már kész otthonok megoldásait ellesni. Az online térben az Instagram és a Pinterest, a nyomtatott világban pedig a lakberendező magazinok (például az Otthonok&Megoldások magazin) lesznek segítségünkre. Mentsük le vagy fotózzuk ki a nekünk tetsző színskálákat, hasonló elrendezésű otthonok megoldásait, vagy bármit, ami hasznunkra lesz a lakás berendezésekor.

2. Színskála: hármas szabály

A lakberendezők többsége még mindig (teljesen jogosan) ragaszkodik a hármas szabályhoz. Eszerint minden helyiségben maximum három színt vagy árnyalatot szabad használni. Ez nem könnyű, hiszen a színskála személyes, befolyásolja a hangulatunkat, és nagyban meghatározza otthonunk atmoszféráját. Kell egy fő szín a falakhoz, egy másik árnyalat a nagy méretű bútorokhoz, végül egy harmadik (általában feltűnő) szín, amelyet a dekorációhoz és a kiegészítőkhöz használunk.

A lakberendezők titkai – Ez az 5 dolog segít azt a látszatot kelteni, mintha profi tervezte volna otthonodat
Forrás: Getty

3. Textúrák egyvelege

Az egyik legnehezebb rész a textúrák keverése úgy, hogy koherens eredményt kapjunk. Ez azonban elengedhetetlen a profi végeredményhez, ez teszi a teret mélységgel telivé. Szerencsére egy szobában elfér rengeteg textúra is, például vászon függöny, selyempárnák, bársony kanapé, rattan fotel és műszőrme pléd.

4. „Statement” darabok

A „statement” darabok alatt azon bútorokat értjük, amelyek formájukban, anyagukban vagy színükben kitűnnek a többi közül. Ezek általában nagyméretű darabok, például egy szekrény vagy kanapé. A lakberendezők a „statement” darabok köré dekorálják a szobát, így lesz igazán dizájnos a végeredmény.

5. Tálcák, dekortálak és kosarak

A tálcák, dekorációs tálak és kosarak szuper kiegészítői egy dizájnos otthonnak, hiszen praktikus tárolási lehetőségekkel bírnak. Ezekkel könnyű színfoltot és textúrákat is becsempészni a lakásba, azaz igazi multifunkcionális megoldásnak számítanak.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin