A lakberendezők titkai – Ez az 5 dolog segít azt a látszatot kelteni, mintha profi tervezte volna otthonodat

A lakberendezők titkai – Ez az 5 dolog segít azt a látszatot kelteni, mintha profi tervezte volna otthonodat

Dizájnos otthont szeretnél, de nem futja lakberendezőre? Vedd kezedbe az irányítást!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A lakberendezőket nem mindenki engedheti meg magának az összehangolt, sikkes enteriőr érdekében. Valójában nincs is mindenkinek szüksége profira, hiszen van pár trükk, melyek alkalmazásával elérhetjük a dizájnos hatást dizájner nélkül. Sokkal koherensebb eredményt érhetünk el, ha ezt az 5 szempontot figyelembe vesszük otthonunk berendezésekor.

1. Inspirálódj a profiktól

Még a lakberendezők is szeretnek egymás munkáiból inspirálódni, ezért nekünk is erősen ajánlott már kész otthonok megoldásait ellesni. Az online térben az Instagram és a Pinterest, a nyomtatott világban pedig a lakberendező magazinok (például az Otthonok&Megoldások magazin) lesznek segítségünkre. Mentsük le vagy fotózzuk ki a nekünk tetsző színskálákat, hasonló elrendezésű otthonok megoldásait, vagy bármit, ami hasznunkra lesz a lakás berendezésekor.

2. Színskála: hármas szabály

A lakberendezők többsége még mindig (teljesen jogosan) ragaszkodik a hármas szabályhoz. Eszerint minden helyiségben maximum három színt vagy árnyalatot szabad használni. Ez nem könnyű, hiszen a színskála személyes, befolyásolja a hangulatunkat, és nagyban meghatározza otthonunk atmoszféráját. Kell egy fő szín a falakhoz, egy másik árnyalat a nagy méretű bútorokhoz, végül egy harmadik (általában feltűnő) szín, amelyet a dekorációhoz és a kiegészítőkhöz használunk.

A lakberendezők titkai – Ez az 5 dolog segít azt a látszatot kelteni, mintha profi tervezte volna otthonodat
Forrás: Getty

3. Textúrák egyvelege

Az egyik legnehezebb rész a textúrák keverése úgy, hogy koherens eredményt kapjunk. Ez azonban elengedhetetlen a profi végeredményhez, ez teszi a teret mélységgel telivé. Szerencsére egy szobában elfér rengeteg textúra is, például vászon függöny, selyempárnák, bársony kanapé, rattan fotel és műszőrme pléd.

4. „Statement” darabok

A „statement” darabok alatt azon bútorokat értjük, amelyek formájukban, anyagukban vagy színükben kitűnnek a többi közül. Ezek általában nagyméretű darabok, például egy szekrény vagy kanapé. A lakberendezők a „statement” darabok köré dekorálják a szobát, így lesz igazán dizájnos a végeredmény.

5. Tálcák, dekortálak és kosarak

A tálcák, dekorációs tálak és kosarak szuper kiegészítői egy dizájnos otthonnak, hiszen praktikus tárolási lehetőségekkel bírnak. Ezekkel könnyű színfoltot és textúrákat is becsempészni a lakásba, azaz igazi multifunkcionális megoldásnak számítanak.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin