A lakberendezők titkai – Ez az 5 dolog segít azt a látszatot kelteni, mintha profi tervezte volna otthonodat

A lakberendezők titkai – Ez az 5 dolog segít azt a látszatot kelteni, mintha profi tervezte volna otthonodat

Dizájnos otthont szeretnél, de nem futja lakberendezőre? Vedd kezedbe az irányítást!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A lakberendezőket nem mindenki engedheti meg magának az összehangolt, sikkes enteriőr érdekében. Valójában nincs is mindenkinek szüksége profira, hiszen van pár trükk, melyek alkalmazásával elérhetjük a dizájnos hatást dizájner nélkül. Sokkal koherensebb eredményt érhetünk el, ha ezt az 5 szempontot figyelembe vesszük otthonunk berendezésekor.

1. Inspirálódj a profiktól

Még a lakberendezők is szeretnek egymás munkáiból inspirálódni, ezért nekünk is erősen ajánlott már kész otthonok megoldásait ellesni. Az online térben az Instagram és a Pinterest, a nyomtatott világban pedig a lakberendező magazinok (például az Otthonok&Megoldások magazin) lesznek segítségünkre. Mentsük le vagy fotózzuk ki a nekünk tetsző színskálákat, hasonló elrendezésű otthonok megoldásait, vagy bármit, ami hasznunkra lesz a lakás berendezésekor.

2. Színskála: hármas szabály

A lakberendezők többsége még mindig (teljesen jogosan) ragaszkodik a hármas szabályhoz. Eszerint minden helyiségben maximum három színt vagy árnyalatot szabad használni. Ez nem könnyű, hiszen a színskála személyes, befolyásolja a hangulatunkat, és nagyban meghatározza otthonunk atmoszféráját. Kell egy fő szín a falakhoz, egy másik árnyalat a nagy méretű bútorokhoz, végül egy harmadik (általában feltűnő) szín, amelyet a dekorációhoz és a kiegészítőkhöz használunk.

A lakberendezők titkai – Ez az 5 dolog segít azt a látszatot kelteni, mintha profi tervezte volna otthonodat
Forrás: Getty

3. Textúrák egyvelege

Az egyik legnehezebb rész a textúrák keverése úgy, hogy koherens eredményt kapjunk. Ez azonban elengedhetetlen a profi végeredményhez, ez teszi a teret mélységgel telivé. Szerencsére egy szobában elfér rengeteg textúra is, például vászon függöny, selyempárnák, bársony kanapé, rattan fotel és műszőrme pléd.

4. „Statement” darabok

A „statement” darabok alatt azon bútorokat értjük, amelyek formájukban, anyagukban vagy színükben kitűnnek a többi közül. Ezek általában nagyméretű darabok, például egy szekrény vagy kanapé. A lakberendezők a „statement” darabok köré dekorálják a szobát, így lesz igazán dizájnos a végeredmény.

5. Tálcák, dekortálak és kosarak

A tálcák, dekorációs tálak és kosarak szuper kiegészítői egy dizájnos otthonnak, hiszen praktikus tárolási lehetőségekkel bírnak. Ezekkel könnyű színfoltot és textúrákat is becsempészni a lakásba, azaz igazi multifunkcionális megoldásnak számítanak.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin