Forrás: Getty

6 tipp, hogyan teremthetsz autentikus adventi hangulatot a lakásban

Karácsonyi zene a háttérben

Ha saját karácsonyi lejátszási listát állítasz össze, akkor a számodra már unalmas dalokat mellőzheted, és csak azokat kell hallgatnod, melyek tényleg ünnepi hangulatba hoznak. Ezeket a lejátszási listákat könnyen összeválogathatod a Youtube-on vagy akár a Spotify-on is.

Ünnepi finomságok

A rossz idő miatt kénytelen leszel egyre több benti programot kitalálni magadnak, a különböző finom karácsonyi receptek próbálgatása pedig pont tökéletes elfoglaltság. Az isteni illatok és ízek garantáltan karácsonyi lázba hoznak majd.

6 tipp, hogyan teremthetsz autentikus adventi hangulatot a lakásban
Forrás: Getty

Karácsonyi filmes esték

Miután elkészültél a karácsonyi finomsággal, jöhetnek a kedvenc filmek. Bújj be egy puha pléd alá, vedd az öledbe a frissen sütött finomságokat, és kezdődhet is az ünnepi filmmaraton.

Illatgyertyák minden mennyiségben

Mielőtt elindítanád a kedvenc filmed, ne felejts el meggyújtani néhány ünnepi illatú gyertyát. Ilyen aromák lehetnek a narancs, a szegfűszeg, a mézeskalács fűszerkeverék vagy a szantálfa. A gyertyaláng meghitt, lágy hangulatot teremt, ami tökéletes a filmnézéshez és az átszellemüléséhez.

A tűz pattogása segít átmelegíteni a lelkedet

Ha van kandallód, dobj néhány fadarabot a tűzre, hogy a kellemes pattogás és meleg fény a karácsony varázslatos világába repítsen. Ha nincs kandallód, ne csüggedj, a tévén is elindíthatsz ún. kandalló csatornákat, amelyek nem csak élethű lángokat, de a tűz kellemes hangját is megidézik neked.

Karácsonyi barkácsolás vagy befelé fordulás

Ha már minden adott ahhoz, hogy a karácsony szelleme uralja a gondolataid, akkor a kandalló fénye mellett kézműveskedhetsz kicsit. Készíthetsz egyedi díszeket vagy szívhez szóló ajándékokat a szeretteidnek. A barkácsolást meghittebbé teheti, ha sorra veszed, mennyi minden miatt lehetsz hálás az idei évben, és megtervezed, hogy idén hogyan segíthetsz a rászorulóknak, vagy milyen apró, kedves gesztussal szeretnéd szebbé tenni valakinek a napját.  

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.