Forrás: Getty

5 tipp, hogy olyan szép legyen a hálód, mintha profi lakberendező keze munkáját dicsérné

A hálószobában nem sokat vagyunk (ébren), de ez nem azt jelenti, hogy ne érné meg a szépítgetésére időt és energiát áldozni. Alakítsd át az unalmas hálószobát olyanra, mintha profi lakberendező munkája lenne! Ezt az 5 tippet fogadd meg hozzá:

1. A színpaletta a kulcs

A profi lakberendezők mindig a hálószoba színének kiválasztásával kezdenek. Sokszor a legátlagosabb színekkel is elbűvölő eredményt tudnak elérni. A titok, hogy az árnyalatokat nem a trendek alapján válogatják, hanem az érzéseinkre akarnak hatni. A szín kiválasztását mi is azzal kezdjük, hogy eldöntjük, milyen érzést szeretnénk tapasztalni a szobába belépve. Ehhez találjuk meg az ideális tónust.

5 tipp, hogy olyan szép legyen a hálód, mintha profi lakberendező keze munkáját dicsérné
Forrás: Getty

2. A világítás tervezése

A lakberendezők másik hálószoba tervező titka, hogy nem feledkeznek meg a világításról. Mi, laikusok szinte alig foglalkozunk ezzel, pedig fontosabb, mint hinnénk. A jó világítás nem csak remek színben tünteti fel a hálót, de a mutatós lámpatestekkel és csillárokkal teljesen megváltoztathatjuk a szoba sablonos összhatását.

3. A harmonikus hálószoba titka: a textúrák

Sokan vagyunk, akik nem mernek és nem is szeretnének a textúrákkal kísérletezni, hiszen nem kis odafigyelést igényel a tökéletes kombináció megtalálása. Pedig az anyagok keverése adja a szobáknak azt a pluszt, amit a lakberendezők előszeretettel használnak. Válasszunk úgy tapétát, párnahuzatot és takarókat, hogy minél több hangulat teret kaphasson a hálóban.

4. Viszlát, limlomok!

A legtöbb lakberendező azon az állásponton van, hogy a limlomoknak semmi keresnivalója a hálószobában. A túlzsúfoltság azonnal megöli a pihentető atmoszférát vagy a romantikus hangulatot, ezért száműzzük azokat, vagy legalább tároljuk úgy, hogy ne legyenek szem előtt.

5. Azok a hangsúlyos apróságok…

Figyeljünk oda a részletekre: mindig tökéletesen ágyazzunk be, legyen feszes az ágytakaró, és rejtsünk el minden összképet rontó tényezőt – például a redőnyzsinórt. A dekorációt pedig ne vigyük túlzásba. Inkább használjunk természetes kiegészítőket, például növényeket.

5 tipp, hogy olyan szép legyen a hálód, mintha profi lakberendező keze munkáját dicsérné
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.