Forrás: Getty

5 örökérvényű lakberendezési tipp a meseszép otthonért

1. Legfontosabb a kényelem

A lakberendezési tippek forgatagában néha könnyű megfeledkezni a leglényegesebb alapelvről: az otthonod arra szolgál, hogy jól érezd magad benne. Ehhez pedig elengedhetetlen a kényelem! Persze, ez nem azt jelenti, hogy le kellene mondanod a trendiségről vagy az eleganciáról – éppen ellenkezőleg. Meleg színárnyalatokkal, okos falfesték- és burkolatválasztással, rétegekkel és textúrákkal és kényelmes bútorokkal máris garantált a komfortos összhatás!

2. Szezonális frissítés

Néhány kiegészítővel máris elérheted, hogy az otthonod az éppen aktuális szezonnak megfelelő pompában tündököljön. Az ajtódíszek, a díszkivilágítás és az apró dekortárgyak az év bármelyik szakában segítenek hangulatba jönni – legyen szó nyári tündérfényről vagy adventi gyertyákról. A kellékek beszerzése ráadásul a ráhangolódásban is segít, így kívül-belül még jobban átérezheted a természet ritmusát.

5 örökérvényű lakberendezési tipp a meseszép otthonért
Forrás: Getty

3. Egy kis vidámság

Gondoltad volna, hogy a lakberendezési trendek között egyre felkapottabb a derű, a vidámság és a könnyedség? A „happy room ideas” a leggyakoribb keresőkifejezések közé került, hiszen mindenki vágyik arra, hogy az otthonában is jókedv vegye körül. Ez viszont mindenkinek mást jelent: valakinek élénk színeket – a citrom és a narancs árnyalatait –, míg másoknak természetes textúrákat vagy bohókás kiegészítőket. Ha nem vagy biztos benne, hogy neked melyik a legideálisabb, kezdj egy-két vidám tárggyal, aztán ki tudja? Lehet, hogy heteken belül napsárga lesz a fal!

4. Minél több fény

„Éltető fény” – halljuk gyakran, és nem véletlen ez a kifejezés. A fénynek ugyanis rengeteg pozitív élettani hatása van, a hiánya pedig sajnos kedvezőtlenül hat a hangulatra. Fontos tehát, hogy annyi természetes fény jusson a térbe, amennyi fizikailag csak lehetséges. Ha ez valamilyen oknál fogva nem sok – például alagsori vagy földszinti a lakás, esetleg északi tájolásúak az ablakok –, akkor tükrökkel vagy akár mesterséges fényforrással megvilágított „műablakokkal” lehet megoldani az igény szerinti fényviszonyokat.

5 örökérvényű lakberendezési tipp a meseszép otthonért
Forrás: Getty

5. Okos tárolás

Hiába minden lakberendezési mesterfogás, ha nincs megoldva az otthonodban a tárolás. Ehhez nem szükséges semmi extra rendrakási képesség, sokkal inkább olyan bútorok és kiegészítők kellenek, amik akár több funkció egyesítésével is lehetőséget biztosítanak a holmik praktikus tárolására – úgy, hogy a rendszeres használatban lévő tárgyak könnyen elérhetőek maradnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.