Forrás: Getty

5 karácsonyfa díszítési alapötlet, ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá

1. Passzoljon a meglévő lakberendezési tárgyakhoz!

A karácsonyfát lehet különálló elemként is kezelni a lakberendezésben, de talán több szempontból is egyszerűbb, ha az otthonod meglévő színeire, bútoraira és tárgyaira egyfajta kiindulási alapként tekintesz. Ha például van egy olyan szőnyeg a fenyőnek helyet adó szobában, aminek piros a domináns alapszíne, akkor a fára szánt díszeké is nyugodtan lehet az. Vagy ha a minimalista stílus áll hozzád közel, akkor remek minimalista karácsonyfadíszek közül válogathatsz; mint ahogyan a rusztikus felületek kedvelői is megtalálják a nekik való dekorációt.

2. Meríts a természetből!

Ha már megemlítettük a rusztikus stílust, érdemes megjegyeznünk, hogy egyre divatosabbnak számít az ünnepi díszek terén is. A természetes anyagokból (például fából vagy papírból) készült, jellemzően natúr árnyalatú karácsonyfadíszek sokak kedvencei – főleg azért, mert némi kézügyességgel saját kezűleg is elkészíthetőek, ami remek közös program a családdal vagy a barátokkal. Ez az irányzat egyfajta lázadás a mesterséges anyagok és a rikító színek ellen, amik viszont sokak számára elválaszthatatlanok a karácsonyfadíszek fogalmától.

5 karácsonyfa díszítési alapötlet, ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá
Forrás: Getty

3. Ultramodern stílus

Az ultramodern karácsonyfa olyan, hogy… nem fa. A grincsfa vagy a különböző háromszög alakú növénymentes kompozíciók – például a gömbökkel díszített fémkeretek vagy létrák – olyan kompakt, minimalista és korszerű alternatívát jelentenek, amik akár klasszikus karácsonyfa mellett is megállják a helyüket.

4. Középpontban a csúcsdísz

Ha van egy igazán egyedi és látványos csúcsdíszed, érdemes a reflektorfénybe helyezned, vagyis színben és stílusban is ahhoz igazítani a többi díszítőelemet. A hagyományos csúcsdíszeken túl ma már egész kompozíciót vásárolhatsz vagy készíthetsz a fa tetejére, ami aztán tényleg magára vonja a figyelmet.

5 karácsonyfa díszítési alapötlet, ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá
Forrás: Getty

5. Mindent bele!

Minden idők legnépszerűbb karácsonyfa-díszítési alapötlete, hogy válogasd össze a neked legjobban tetsző díszeket, aztán mindent bele: tedd fel őket a fára úgy, ahogy jólesik! Ha nem agyalsz túl sokat azon, hogy mi hová kerüljön, akkor a díszítés remek játékélmény lehet, ugyancsak játékos végeredménnyel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.