Forrás: Getty

5 érv a minimalizmus ellen – Ezért NEM érdemes a minimalista stílust erőltetni otthonodban

1. A lomtalanítás sosem ér véget

A minimalista háztartást vezetők nem tudnak egy idő után nem beleunni az állandó szelektálásba. A folyamatos lomtalanítás márpedig elengedhetetlen, ha tényleg limlom nélküli otthont szeretnél, és – a minimalizmus elvei alapján – csak a valóban szükséges dolgokat tartod meg.

2. Túl egyhangú

Az igazán minimalista berendezések sajnos egyhangúak, hiszen a minimalizmus nem „engedi meg”, hogy funkció nélküli tárgyakat tarts meg. Így sajnos könnyen bele lehet esni abba a hibába, hogy unalmas hatású lesz a lakásod.

3. Elveszik a személyiséged

Az egyediségünk a személyes tárgyak és dekorációk során jelennek meg a lakásban. De ha követed a minimalizmus szabályait, akkor nincs tered a kedves emlékeidet idéző tárgyakat kirakni a polcra vagy az asztalra. Egy idő után emiatt úgy érezheted magad a saját otthonodban, mintha egy idegen rendezte volna be azt, ami cseppet sem kívánatos.

4. Fenntartathatatlan a hétköznapokban

Valljuk be, a rohanó hétköznapok során megesik, hogy csak ledobjuk a ruhákat a székre, vagy nem pakoljuk el azonnal a mosatlanokat. Egy minimalista háztartásban ez nem történhetne meg, hiszen az irányzatnak az állandó rend az alapja. Pláne nehéz a minimalizmus elveit érvényesíteni, ha kisgyerek is van a családban.

5. Nem mindig működik

Tény, hogy a minimalizmus sokaknak megkönnyítette az életét, ám azt is el kell ismerni, hogy nem való mindenkinek és minden életszakaszba. Van, akinek nagy segítség mondjuk kisbaba mellett, hogy csak a szükséges dolgok vannak a házban, míg más kisgyerekes szülőt nyomaszthat, ha nem sikerül tartaniuk a minimalizmus tökéletes rendezettségét.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.