Forrás: Getty

2023 trendszíne: A 3 legszebb "Viva Magenta” színű szobanövény

„Viva Magenta” szobanövények

#1 – Flamingóvirág

A flamingóvirág – latinul Anthurium andreanum – egy viszonylag könnyen gondozható növény, ami számos árnyalatban létezik. Ezek közül idén minden bizonnyal a magenta lesz a legelterjedtebb és legkedveltebb, ami főleg az év színének köszönhető.

A gondozását tekintve arra kell figyelned, hogy hetente egyszer vagy kétszer öntözd meg, ideális esetben langyos vízzel. Ezen kívül azt is nagyon meghálálja, ha a leveleit néha lepermetezed állott vízzel, kéthetente pedig adsz neki tápoldatot. A flamingóvirág az olyan világos, illetve félárnyékos helyeken érzi jól magát, ahol nem éri közvetlen napfény.

#2 – Nyílgyökér

A nyílgyökér (a Maranta leuconera) főleg a levelei mintáival nyűgözi le az embereket. A világos-, illetve sötétzöld leveleit ugyanis szabálytalan formájú foltok díszítik. Amennyiben olyan növényt keresel, ami a 2023-as év színében pompázik, akkor a nyílgyökér a legjobb választás a számodra, amely levelének fonákja pirosas színű.

Rendszeres öntözést igényel, ugyanis a földje sohasem száradhat ki. Kéthetente adj neki némi tápoldatot, kivéve télen, akkor ritkábban is teljesen elegendő. Félárnyékos helyet keress neki, ahol egész évben minimum 18 Celsius-fok van.

#3 – Sárkányfa

A sárkányfán csak visszafogottan jelenik meg a „Viva Magenta”, ugyanis a levelein csak enyhén köszön vissza ez az árnyalat, de ettől függetlenül, remekül néz ki.

Az öntözést tekintve kevesebb vízre van szüksége, mint az előző kettőnek, így számára elegendő a heti egyszeri locsolás. Csak akkor kell neki vizet adnod, ha már száraz a föld felső rétege. Az elhelyezése kapcsán arra figyelj, hogy egy világos és meleg szobába tedd.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.