Forrás: Getty

2023 karácsonyi teríték trendjei – Így dekoráljuk az ünnepi asztalt idén

Egyszerű, minimalista teríték

Nem csak csodaszépen mutat, de kicsi asztal esetén praktikus is ragaszkodni a minimális díszítéshez. Egy fehér abrosz és néhány elegáns gyertya tobozzal vagy fenyőággal díszítve bőven elegendő ahhoz, hogy méltó alapot adjon az ünnepi lakomának.

Hófödte karácsonyi csodavilág

A fehér, havas hatású fenyőgirlandok nem csak az étkezőasztalon trendik, a lakás minden pontján jól mutatnak. A zsúfolt asztal helyett a profik idén csak egyetlen fenyőgirlandot és néhány magas gyertyát fognak használni, hogy emelkedett és elegáns legyen az ünnepi vacsora.

Fókuszban a karácsonyi piros

Ha számodra is a piros szín jelenti igazán a karácsonyt, akkor az idei terítéket szenteld ennek az árnyalatnak. Néhány piros kiegészítőnk kívül minden más legyen fehér – a poharak, a tányérok, a terítő, az alapdíszek. Így a piros masnik, gömbök és szalvéták igazán kitűnnek majd.

Vintage karácsonyi hangulat

Mivel 2023-ban a vintage stílus kifejezetten népszerű volt, nem csoda, hogy az ünnepi asztalon is elférnek a vintage díszek. Irány a használt bútor vagy antikvitás bolt, és szerezz be néhány régi, de jó állapotban lévő gyertyatartót és más asztali díszeket. Nem baj, ha kicsit kopottak, hiszen az csak még jobban felerősíti a vintage szellemet.

„Toy store Christmas”, azaz játékbolt karácsony

Idén sok profi, fittyet hányva a minimalizmusra, az ún. toy store Chirstmas, vagyis a játékboltot idéző karácsonyi összhatásra törekszik. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Diótörő figurák, piros-fehér csíkos díszek és cukorkarudak tömkelegét. Minél játékosabb és zsúfoltabb az összhatás, annál jobb!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.