Forrás: Getty

2021 lakberendezési trendjei – Íme, a TOP7

Minden év végén izgatottan várjuk, hogy megjósolják a szakemberek a következő esztendő trendjeit. Ennek most ismét elérkezett az ideje. Ha jövőre a legújabb divat szerint szeretnéd átalakítani az otthonodat, akkor ez a cikk Neked készült! Íme, 2021 lakberendezési trendjei!

#1 – Természetes és fenntartható

Jövőre minden a fenntarthatóságról szól, így az olyan anyagok lesznek a legtrendibbek, mint például a fa és a kő. Ezek számos bútoron vissza fognak köszönni, de ezeken kívül természetesen a rattanból és a bécsi szövetből készült darabok is a slágerlisták élén maradnak.

#2 – Világos fa és sötétkék

2021 egyik legkedveltebb kombinációja a világos fa és a sötét színek lesznek, ezen belül is a sötétkék. De számos más árnyalat, például a sötétzöld, a rozsdavörös és a magenta is remekül mutatnak a fabútorokkal, így ezeket is bátran alkalmazhatjuk.

#3 – Indusztriális dizájn

Tény, hogy az indusztriális stílus már korábban is menő volt, most azonban visszatér. A beton, a fémpolcok és az egyenes vonalvezetésű bútorok “gyárfeelinget” kölcsönöznek minden helyiségnek, mindezek ellenére rendkívül stílusos hatást is keltenek.

#4 – Tapéta

2021-ben nagy visszatérését ünnepli a tapéta! Ez azonban nem azt jelenti, hogy az összes falat le kell tapétáznunk. Épp ellenkezőleg, csak egy-két kisebb területen alkalmazzuk, ezáltal kihangsúlyozva lakásunk bizonyos részeit. Még akár fotótapétát is használhatunk, ugyanis az ismét trendi, így akár az álomstrandunkat is felragaszthatjuk a falra.

#5 – Függőnövény

A függőnövények már 2020-ban is nagy rajongótábornak örvendtek, így ez a trend 2021-ben is megmarad. Kedvenc növényeinket ne hagyjuk a földön, hanem inkább lógassuk le őket a mennyezetről. Tovább tudjuk fokozni ezt a trendet, ha például makramé technikával készített virágtartókat használunk erre a célra.

#6 – Rusztikus étkező

Egy fából készült rusztikus stílusú étkezőasztal szintén 2021 trendjei közé sorolandó, főleg azok a típusok, amelyeken jól látható a fa erezete, és nem megszokott formájuk van, hanem teljesen egyediek. Ezeket a rusztikus bútorokat bátran lehet vegyíteni indusztriális elemekkel is, például fémlábakkal.

#7 – Kényelem

2020-ban egyet mindannyian megtanultunk: rendkívül fontos, hogy az otthonunk kényelmes és barátságos legyen. Ezt a legkönnyebben puha és kellemes tapintású textíliák használatával tudjuk elérni, mint például a bársony, a teddy és a pamut.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.