Zen Ház Projekt VI. – Az étkező és a közlekedő

A tulajdonosok egy jó állapotú budapesti házat vásároltak, de szerették volna, ha az enteriőr designt az ő ízlésükhöz formálom. A családi ház gyönyörű kerttel rendelkezik, így az a koncepció született meg, hogy a természet lágy színeit a ház enteriőrjében is megjelenítsük. További feladat volt egy meglévő fürdőszoba átalakítása, valamint egy háztartási helyiség és egy mellékhelyiség egybenyitásából egy második fürdőszoba kialakítása a tinédzser korú gyermek számára.

“A Zen ház projekt szíve, a harmóniaközpontja az étkező lett. Korábban minden hideg és szürke volt. Hideg szürke árnyalatú volt a tapéta, ami ráadásul nem ért végig az egész falon, így befejezetlen hatást keltett. Az étkező, a közlekedő és a konyha összefüggő hideg szürke árnyalatú burkolattal lett lerakva, burkolatból vágott lábazattal. Egyszerűen az egész összhatás egyáltalán nem volt otthonos. Viszont a tervezéskor azt is figyelembe kellett venni, hogy a tulajdonosok nem szerettek volna egy teljes burkolatcserét ekkora alapterületen, és költséghatékony megoldásban kellett gondolkodni.

Az étkező és a közlekedő a felújítás előtt

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Ezért a közlekedő és az étkező fehér falszínét egy halvány, meleg árnyalatú bézs színre festettük. Az étkező és a közlekedő fókuszfalára szintén meleg árnyalatú, levélmintás tapétacsaládból választottunk. Fontos volt a világítás is, ezért az étkező mennyezeti lámpáját egy karakteres modern függesztékre cseréltük. Ezzel összhangban választottuk ki a közlekedő lámpáit is. Ugyanakkor a közlekedő mennyezetén bővítettük a mennyezeti lámpák számát és az oldalfalakon izgalmas falikarokat helyeztünk el.

Továbbá, hogy a miliőt otthonosabbá tegyük, a hidegburkolati lábazattól megszabadultunk, és fehér, elegáns szegőlécekre cseréltük azokat.

Összességében a közlekedő végére és az étkező falára kiválasztott tapéta színétől, a bútorok és a szőnyeg meleg színárnyalataitól, a padlót körbe ölelő fehér szegőléctől, a modern lámpáktól, az egész összkép megváltozott, lágyabb lett az enteriőr, és ezáltal sokkal otthonosabb lett a végeredmény.”

A ház szíve-lelke

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Ne maradj le a sorozat többi részéről sem:

 • Enteriőr design, enteriőrstyling, tervezés és projektmenedzsment: Múzsa Home Design & Home Staging / Manninger Zsuzsi
 • Egyedi bútorok és asztalos munkák: Roszik-Wood Kft.
 • Tapéták: Planalto – Marburg Tapetenfabrik, Tapétaposzter
 • Függöny: Függönystylist
 • Burkolatok és szaniterek: Varte Csempecentrum
 • Világítótestek: Horányi Lámpacenter
 • Vászonkép: Vászonyképnyomda
 • Egyéb berendezés: InnoConcept, Butor1.hu, Ikea
 • Szőnyeg: Leguan Exclusive – Max City
 • Enteriőrfotók: Homoki István Photography
 • Kivitelezés: Józsa Gábor e.v. generálkivitelezés
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.