Forrás: Getty

Viva Magenta, 2023 színe – Mit jelent ez az árnyalat?

Hogyan alkották meg a Viva Magenta árnyalatot?

A Viva Magentát nehéz egyetlen szóval meghatározni, hiszen a Pantone-nak kifejezetten célja volt, hogy sokoldalú, komplikált színt alkosson. Kikeveréséhez a bíborvörös vibráló és visszafogott árnyalatait is használták, és egyszerre vannak jelen benne a hideg és a meleg tónusok. Ezek a tulajdonságok adják a Viva Magentának azt a képességet, hogy mindenkihez szóljon és mindenkit az önkifejezésre biztasson.

Mi a Viva Magenta küldetése?

A Pantone megpróbálta egyetlen mondatban összefoglalni a Viva Magenta küldetését: „Miközben egyensúlyt teremtünk digitális és fizikai életünk között, egyre jobban megbecsüljük a természeti világot. A 2023-as év árnyalata elismeri a természetes színek iránti vonzalmunkat, ahogy az éghajlatváltozás, a fenntarthatóság és a környezetvédelem körüli mozgalmak egyre nagyobb teret hódítanak.”

Mit kell magunkkal vinnünk ebből az üzenetből a Pantone szerint? Azt, hogy a technológia és annak konstans fejlődése már az élet része, ám a természet szeretete tökéletesen elfér emellett, és meg kell találunk az egyensúlyt a két pólus között. A magenta árnyalat a természetben is megtalálható, miközben a tudományt és a technológiát is megidézi ez a vibráló árnyalat.

Milyen hatással van ránk a Viva Magenta?

A Pantone nem véletlenül a Viva Magentát választotta 2023 év színének. Kihívásokkal teli időszakot élünk. A vöröses árnyalatok pedig ünneplik az életet, bátorítanak a kiteljesedésre és az önkifejezésre. A Viva Magenta befogadó és egymást elfogadó hozzáállást hirdet, hogy békében élhessünk egymás mellett.

Hogyan építhetjük be a Viva Magentát az otthonunkba?

  • Falszín:

A minimalizmus csillaga leáldozóban van, fehér helyett idén biztosan rengetegen fogják Viva Magentára festeni a falat.

  • Művészet:

A Viva Magenta inspiráló árnyalat, ezért nem lepődünk meg, ha a művészvilág idén kisajátítja a színt. Festmények, szobrok és dizájner darabok egyaránt jól fognak mutatni ebben a színben.

  • Dekoráció:

Hamarosan ellepik a boltokat a magenta színű dekorációk és kiegészítők. Nem csak állandó dekorként használhatjuk majd ezt az árnyalatot, de rendezvényekre is választhatjuk fő színnek.

  • Vintage darabok

A Viva Magentában még vintage vonalat is felfedezhetünk, így természetesen ennek a stílusnak a szerelmesei is szívesen kísérleteznek majd ezzel a színnel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.