Viva Magenta, 2023 színe – Mit jelent ez az árnyalat?

Viva Magenta, 2023 színe – Mit jelent ez az árnyalat?

Végre megérkezett a várva várt év színe: a Pantone a Viva Magenta 18-750-et választotta a 2023-as esztendő árnyalatának. Ez a gyönyörű, karmazsinvörös inspirálta magenta nem csak a lakberendezés világát, hanem a divatot is garantáltan meghódítja idén.

Ötletládához ad!

Hogyan alkották meg a Viva Magenta árnyalatot?

A Viva Magentát nehéz egyetlen szóval meghatározni, hiszen a Pantone-nak kifejezetten célja volt, hogy sokoldalú, komplikált színt alkosson. Kikeveréséhez a bíborvörös vibráló és visszafogott árnyalatait is használták, és egyszerre vannak jelen benne a hideg és a meleg tónusok. Ezek a tulajdonságok adják a Viva Magentának azt a képességet, hogy mindenkihez szóljon és mindenkit az önkifejezésre biztasson.

Mi a Viva Magenta küldetése?

A Pantone megpróbálta egyetlen mondatban összefoglalni a Viva Magenta küldetését: „Miközben egyensúlyt teremtünk digitális és fizikai életünk között, egyre jobban megbecsüljük a természeti világot. A 2023-as év árnyalata elismeri a természetes színek iránti vonzalmunkat, ahogy az éghajlatváltozás, a fenntarthatóság és a környezetvédelem körüli mozgalmak egyre nagyobb teret hódítanak.”

Mit kell magunkkal vinnünk ebből az üzenetből a Pantone szerint? Azt, hogy a technológia és annak konstans fejlődése már az élet része, ám a természet szeretete tökéletesen elfér emellett, és meg kell találunk az egyensúlyt a két pólus között. A magenta árnyalat a természetben is megtalálható, miközben a tudományt és a technológiát is megidézi ez a vibráló árnyalat.

Milyen hatással van ránk a Viva Magenta?

A Pantone nem véletlenül a Viva Magentát választotta 2023 év színének. Kihívásokkal teli időszakot élünk. A vöröses árnyalatok pedig ünneplik az életet, bátorítanak a kiteljesedésre és az önkifejezésre. A Viva Magenta befogadó és egymást elfogadó hozzáállást hirdet, hogy békében élhessünk egymás mellett.

Hogyan építhetjük be a Viva Magentát az otthonunkba?

  • Falszín:

A minimalizmus csillaga leáldozóban van, fehér helyett idén biztosan rengetegen fogják Viva Magentára festeni a falat.

  • Művészet:

A Viva Magenta inspiráló árnyalat, ezért nem lepődünk meg, ha a művészvilág idén kisajátítja a színt. Festmények, szobrok és dizájner darabok egyaránt jól fognak mutatni ebben a színben.

  • Dekoráció:

Hamarosan ellepik a boltokat a magenta színű dekorációk és kiegészítők. Nem csak állandó dekorként használhatjuk majd ezt az árnyalatot, de rendezvényekre is választhatjuk fő színnek.

  • Vintage darabok

A Viva Magentában még vintage vonalat is felfedezhetünk, így természetesen ennek a stílusnak a szerelmesei is szívesen kísérleteznek majd ezzel a színnel.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin