Vigyázat! Erre figyelj a tisztítószerek tárolásánál

Vigyázat! Erre figyelj a tisztítószerek tárolásánál

Mindannyian használunk takarítószereket, melyek helyes tárolásáról talán az ideálisnál kevesebbet tudunk. Ha ugyanis nem megfelelő helyre pakoljuk el ezeket a termékeket, akkor komoly veszélynek tesszük ki magunkat. Nézzük, mire kell figyelned a tisztítószerek tárolása során, nehogy baleset legyen a vége.

Ötletládához ad!

A takarítószerek flakonjai nem igazán mutatósak, így mindenki egy szekrényben rejtegeti azokat. Ennek köszönhetően csak akkor kerülnek a szemünk elé, amikor épp szükségünk van a tartalmukra. A tárolásuk során azonban ne csak az lebegjen a szemed előtt, hogy minél előbb eltüntesd ezeket a szekrény mélyére, a biztonságról sem feledkezhetsz meg. A legtöbb ilyen készítmény irritáló vagy mérgező anyagokat is tartalmaz, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között tárolod ezeket.

A megfelelő tárolás fontossága

Nem számít, hogy ablak-, WC- vagy lefolyótisztítóról van szó, mindegyik ilyen készítményben vannak gyúlékony anyagok. Ezért annyira fontos, hogy mindig jól legyenek lezárva, és ne érje őket közvetlen napfény. Ezen kívül hővel se kerüljenek közeli kapcsolatba, ugyanis ha 50 Celsius-fokra felmelegszenek, akkor fel is robbanhatnak. Ezért tilos a dohányzás és a nyílt láng használata tisztítószerek közelében. Arra is figyelni kell, hogy ne tárold a szereket élelmiszerekhez közel.

Annak érdekében, hogy ne kerüljenek a vegyszerek a bőrre, takarítás közben mindig ajánlott gumikesztyűt használnod, sőt mi több, egyes készítmények esetében a szemek védelme is javasolt.

Hol tárold a tisztítószereket?

Ha gyerekekkel és háziállatokkal élsz együtt, akkor a tisztítószereket érdemes elzárva tartani, így biztosan nem férnek hozzá felügyelet nélkül. Ha erre nincs mód, akkor egy olyan helyet válassz ezeknek a szereknek, melyeket nem érnek el sem a gyerekek, sem a kis kedvencek.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin