Vigyázat! Erre figyelj a tisztítószerek tárolásánál

Vigyázat! Erre figyelj a tisztítószerek tárolásánál

Mindannyian használunk takarítószereket, melyek helyes tárolásáról talán az ideálisnál kevesebbet tudunk. Ha ugyanis nem megfelelő helyre pakoljuk el ezeket a termékeket, akkor komoly veszélynek tesszük ki magunkat. Nézzük, mire kell figyelned a tisztítószerek tárolása során, nehogy baleset legyen a vége.

Ötletládához ad!

A takarítószerek flakonjai nem igazán mutatósak, így mindenki egy szekrényben rejtegeti azokat. Ennek köszönhetően csak akkor kerülnek a szemünk elé, amikor épp szükségünk van a tartalmukra. A tárolásuk során azonban ne csak az lebegjen a szemed előtt, hogy minél előbb eltüntesd ezeket a szekrény mélyére, a biztonságról sem feledkezhetsz meg. A legtöbb ilyen készítmény irritáló vagy mérgező anyagokat is tartalmaz, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között tárolod ezeket.

A megfelelő tárolás fontossága

Nem számít, hogy ablak-, WC- vagy lefolyótisztítóról van szó, mindegyik ilyen készítményben vannak gyúlékony anyagok. Ezért annyira fontos, hogy mindig jól legyenek lezárva, és ne érje őket közvetlen napfény. Ezen kívül hővel se kerüljenek közeli kapcsolatba, ugyanis ha 50 Celsius-fokra felmelegszenek, akkor fel is robbanhatnak. Ezért tilos a dohányzás és a nyílt láng használata tisztítószerek közelében. Arra is figyelni kell, hogy ne tárold a szereket élelmiszerekhez közel.

Annak érdekében, hogy ne kerüljenek a vegyszerek a bőrre, takarítás közben mindig ajánlott gumikesztyűt használnod, sőt mi több, egyes készítmények esetében a szemek védelme is javasolt.

Hol tárold a tisztítószereket?

Ha gyerekekkel és háziállatokkal élsz együtt, akkor a tisztítószereket érdemes elzárva tartani, így biztosan nem férnek hozzá felügyelet nélkül. Ha erre nincs mód, akkor egy olyan helyet válassz ezeknek a szereknek, melyeket nem érnek el sem a gyerekek, sem a kis kedvencek.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin