Forrás: Getty

Vigyázat! Erre figyelj a tisztítószerek tárolásánál

A takarítószerek flakonjai nem igazán mutatósak, így mindenki egy szekrényben rejtegeti azokat. Ennek köszönhetően csak akkor kerülnek a szemünk elé, amikor épp szükségünk van a tartalmukra. A tárolásuk során azonban ne csak az lebegjen a szemed előtt, hogy minél előbb eltüntesd ezeket a szekrény mélyére, a biztonságról sem feledkezhetsz meg. A legtöbb ilyen készítmény irritáló vagy mérgező anyagokat is tartalmaz, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között tárolod ezeket.

A megfelelő tárolás fontossága

Nem számít, hogy ablak-, WC- vagy lefolyótisztítóról van szó, mindegyik ilyen készítményben vannak gyúlékony anyagok. Ezért annyira fontos, hogy mindig jól legyenek lezárva, és ne érje őket közvetlen napfény. Ezen kívül hővel se kerüljenek közeli kapcsolatba, ugyanis ha 50 Celsius-fokra felmelegszenek, akkor fel is robbanhatnak. Ezért tilos a dohányzás és a nyílt láng használata tisztítószerek közelében. Arra is figyelni kell, hogy ne tárold a szereket élelmiszerekhez közel.

Annak érdekében, hogy ne kerüljenek a vegyszerek a bőrre, takarítás közben mindig ajánlott gumikesztyűt használnod, sőt mi több, egyes készítmények esetében a szemek védelme is javasolt.

Hol tárold a tisztítószereket?

Ha gyerekekkel és háziállatokkal élsz együtt, akkor a tisztítószereket érdemes elzárva tartani, így biztosan nem férnek hozzá felügyelet nélkül. Ha erre nincs mód, akkor egy olyan helyet válassz ezeknek a szereknek, melyeket nem érnek el sem a gyerekek, sem a kis kedvencek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.