Vigyázat! Erre figyelj a tisztítószerek tárolásánál

Vigyázat! Erre figyelj a tisztítószerek tárolásánál

Mindannyian használunk takarítószereket, melyek helyes tárolásáról talán az ideálisnál kevesebbet tudunk. Ha ugyanis nem megfelelő helyre pakoljuk el ezeket a termékeket, akkor komoly veszélynek tesszük ki magunkat. Nézzük, mire kell figyelned a tisztítószerek tárolása során, nehogy baleset legyen a vége.

Ötletládához ad!

A takarítószerek flakonjai nem igazán mutatósak, így mindenki egy szekrényben rejtegeti azokat. Ennek köszönhetően csak akkor kerülnek a szemünk elé, amikor épp szükségünk van a tartalmukra. A tárolásuk során azonban ne csak az lebegjen a szemed előtt, hogy minél előbb eltüntesd ezeket a szekrény mélyére, a biztonságról sem feledkezhetsz meg. A legtöbb ilyen készítmény irritáló vagy mérgező anyagokat is tartalmaz, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között tárolod ezeket.

A megfelelő tárolás fontossága

Nem számít, hogy ablak-, WC- vagy lefolyótisztítóról van szó, mindegyik ilyen készítményben vannak gyúlékony anyagok. Ezért annyira fontos, hogy mindig jól legyenek lezárva, és ne érje őket közvetlen napfény. Ezen kívül hővel se kerüljenek közeli kapcsolatba, ugyanis ha 50 Celsius-fokra felmelegszenek, akkor fel is robbanhatnak. Ezért tilos a dohányzás és a nyílt láng használata tisztítószerek közelében. Arra is figyelni kell, hogy ne tárold a szereket élelmiszerekhez közel.

Annak érdekében, hogy ne kerüljenek a vegyszerek a bőrre, takarítás közben mindig ajánlott gumikesztyűt használnod, sőt mi több, egyes készítmények esetében a szemek védelme is javasolt.

Hol tárold a tisztítószereket?

Ha gyerekekkel és háziállatokkal élsz együtt, akkor a tisztítószereket érdemes elzárva tartani, így biztosan nem férnek hozzá felügyelet nélkül. Ha erre nincs mód, akkor egy olyan helyet válassz ezeknek a szereknek, melyeket nem érnek el sem a gyerekek, sem a kis kedvencek.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin