Forrás: Getty

Téglafal inspiráció – Mutatjuk, hogyan dobhatod fel vele a lakást

Következzen 8 nem mindennapi téglafa inspiráció.

Klasszikus téglafal inspiráció

  • Keskeny téglafal

Faldekorációra van szükséged egy kicsi, de jelentős helyen? A folyosón, a cipőspolcnál vagy a dolgozósaroknál kellene kicsit „leválasztani” a teret? Használj téglafalat! Megcsináltathatod rendes téglából, de az üzletekben már egészen realisztikus tégla tapéta is kapható, amit magad is fel tudsz tenni.

  • Konyhafal dekoráció

Ha valahová, akkor a konyhába bizony illik a téglafal. Pláne, ha fűszernövényeket nevelgetsz, hiszen a tégla zöld növényekkel az igazi. Az egyedüli problémát a takarítás okozhatja, ám egy jól kiforrott takarítási rutinnal és megfelelő takarítószerrel ez is áthidalható.

  • Kabin hangulat a hálóban

Imádod az erdei kisházakat, és megnyugtat a természet közelsége? Csempészd be egy hétvégi ház hangulatát a hálószobába téglafal segítségével. Akár mind a négy falra választhatod, de csinálhatod azt is, hogy fejtámla helyett téglafal az ágydekor.

Színes téglafal inspiráció

  • Fekete tégla fehér fugával

Ha a klasszikus téglaszín nem a te világod, akkor ez a fekete-fehér, modern téglafal inspiráció lesz nálad a befutó. A fehér fugának köszönhetően nem túl sötét az összkép, mégis kiváló kontraszt ad az egyébként fehér szobának.

  • Fehér téglafal

A modern farmház elengedhetetlen kiegészítője a fehér tégla, de más stílusú otthonokba is beépíthetjük. Szuperül passzol világos, fa bútorokhoz. Otthonos, mégis modern, ezért tökéletes választás hosszútávra, ha nem szeretnénk a közeljövőben felújítást beiktatni.

  • Teljesen fekete

Valami különlegest keresel a bohém stílusú lakásodba? A teljesen fekete téglafal egyszerre elegáns, sejtelmes, és tökéletesen passzol a makramék, rattan és más bohém kiegészítők világába. Ráadásul a fekete fugát könnyebb lesz tisztán tartani. Vidámabbá tehetjük az összhatást, ha cserepes növényekkel és fa kiegészítőkkel dekoráljuk.

  • Festett téglafal

Ki mondta, hogy a téglafalnak egyszínűnek vagy unalmasnak kellene lenni? Engedd szabadjára a kreativitásod, és reformáld meg teljesen a téglafal koncepcióját! Maszkolószalag segítségével precíz mintákat tudsz festeni a téglafalra, ha valami igazán különlegesre vágysz.

  • Rózsaszín tégla

A lakberendezési trendek örök mozgatórugója a kísérletezés, az új dolgok kipróbálása. A téglafalat úgy is kialakíthatjuk, hogy függőlegesen kerülnek fel a téglák a falra. Tovább fokozhatjuk a nem megszokott összképet, ha mindezt színes – például rózsaszín – téglákkal valósítjuk meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.